Cum puteți obține duplicatul cărții de identitate a vehiculului de la RAR

231
Cum puteți obține duplicatul cărții de identitate a vehiculului de la RAR - duplicatcartemasina-1602781799.jpg

Articole de la același autor

Autoturismul pe care îl dețineți v-a fost furat, a fost dezmembrat deja sau nu se mai află în țară? Pentru a-l putea radia din circulație aveți nevoie de un duplicat al cărții de identitate a vehiculului. Dar acest duplicat nu este obținut atât de ușor, atrag atenția autoritățile.

Problema poate fi soluționată însă cu ajutorul Registrului Auto Român.

„Pentru cazurile deosebite, în care situația particulară a unui vehicul rutier nu mai permite identificarea acestuia (vehicul exportat din România, dezmembrat, furat etc.), RAR vine în sprijinul deținătorilor de vehicule cu varianta de anulare a CIV în baza noastră de date, anulare care permite autorității de înmatriculare să radieze vehiculul în absența CIV.

Reprezentanțele RAR pot efectua această activitate doar la solicitarea deținătorului vehiculului, motivată și justificată prin documente, cu privire la situația actuală a vehiculului în cauză”, au transmis reprezentanții RAR.

Cartea de identitate a unui vehicul poate fi anulată de către RAR în următoarele situații: sunt prezentate documente justificative cu privire la imposibilitatea identificării vehiculului de către reprezentanții RAR, emise de una dintre structurile Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiției sau Ministerului Public, care identifică evenimentul ce ar face imposibilă identificarea (furt, incendiu, confiscare, distrugere, reținere în custodie etc.); este prezentat un certificat de înmatriculare (sau copia acestuia) care atestă înmatricularea vehiculului în alt stat; este prezentat un certificat de dezmembrare valid emis de un atelier autorizat în România (numărul de identificare al vehiculului este introdus în baza noastră de date cu vehicule dezmembrate) sau un certificat de distrugere a vehiculului în alt stat.

Pentru efectuarea acestei activități, deținătorul vehiculului (sau împuternicitul său legal) se va adresa uneia dintre reprezentanțele RAR, va depune unul din documentele menționate anterior și va solicita anularea CIV. În cadrul reprezentanței RAR se va evalua dosarul și se va emite o adresă prin care se comunică solicitantului rezoluția pentru vehiculul respectiv.

„Precizăm faptul că anularea CIV în baza noastră de date reprezintă o soluție limită, în sprijinul deținătorilor de vehicule care nu mai pot fi supuse identificării de personalul RAR. Pentru toate celelalte cazuri în care vehiculele pot fi identificate, RAR va putea elibera duplicat CIV doar cu respectarea prevederilor legale aplicabile în domeniu”, au atras atenția reprezentanții RAR.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1013 secunde