Cum luptă, mai nou, polițiștii constănțeni cu infracționalitatea

2124

Polițiștii constănțeni au demarat "Săptămâna prevenirii criminalității", un program desfășurat la nivel național, cu scopul conștientizării opiniei publice asupra riscului tot mai crescut de a cădea pradă infractorilor.
Ziua de ieri a fost dedicată "Prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului". Astfel, polițiștii și voluntarii le-au vorbit cetățenilor despre ceea ce trebuie să facă sau să nu facă pentru a nu cădea victime spărgătorilor de locuințe și celor de mașini.

Infractori la 11 ani
Îngrijorați că vârsta la care infractorii își intră în pâine a scăzut dramatic, polițiștii își vor orienta campania spre tineri. Astfel, astăzi și mâine, abordând temele "Prevenirea delicvenței juvenile" și "Prevenirea victimizării minorilor", oamenii legii vor cutreiera școlile și liceele constănțene pentru a discuta cu elevii. Vor aborda teme precum delicvența juvenilă, răspunderea penală a minorilor și conse-cințele săvârșirii infracțiunii.
Statistica confirmă faptul că furturile din locuințe și din mașini au devenit deja "preocupări" exclusive ale minorilor. Potrivit comisarului șef Dănuț Pisică, din totalul de furturi, 80% sunt comise de minori, problema majoră fiind vârsta infractorilor care a scăzut până la 11 ani. Ei sunt folosiți ca "săgeți" de cei mai mari, acoperind astfel pionul principal de pe tabla infracționalității.
Minorii sunt încurajați de faptul că nu pot face închisoare. Știind că nu răspund penal pentru fapta comisă, ei continuă seria furturilor. Minorii care fură din mașini și din locuințe sunt trimiși la centrele de internare și reeducare, dar se pare că, pentru mulți dintre ei, somnul într-un centru de reeducare este un real confort.

Cum să nu fii tâlhărit

Nici tâlhăriile nu lipsesc de pe lista celor mai numeroase infracțiuni. De aceea, polițiștii le vor explica con-stănțenilor pașii spre a nu deveni victime și ce măsuri de autoprotecție să adopte.
De asemenea, reprezentanții Serviciului Rutier Constanța se vor întâlni cu elevii Școlii nr. 8, unde cei mici vor fi informați cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație și despre cum vor fi sancționați dacă le încalcă.
Acțiunea pentru prevenirea criminalității se derulează, totodată, și pe raza localităților Mangalia, Medgidia, Hârșova, Băneasa, Cernavodă, Murfatlar, Năvodari, Negru Vodă, Ovidiu, Techirghiol, Eforie și Neptun.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Accident rutier la Capitol
Pagina a fost generata in 0.5005 secunde