Cum luptă constănțeanul cu criza? Își ia mașină nouă

592
Toată lumea vorbește de criză și de efectele ei. Dacă ne uităm însă pe stradă și observăm câte autoturisme noi apar pe zi ce trece, ne vom întreba dacă ea există în adevăratul sens al cuvântului.
O situație a autoturismelor nou înmatriculate în luna octombrie ne demonstrează că românul, dar mai ales constănțeanul, este cu dare de mână atunci când vine vorba de confortul său ori al familiei.
Dacă alți locuitori din țară par mai cumpătați la achizițiile automobi-listice, la Constanța observăm cu stupoare că se cumpără multe mașini, pentru toate gusturile ori buzunarele.
Așadar, doar în prima parte a lunii octombrie, constănțenii au înmatricu-lat nici mai mult, nici mai puțin de 235 de autovehicule noi. Foarte multe, am putea spune, dacă e să ne com-parăm cu județe ca Alba, unde au fost înmatriculate 92, Bacău - 141, Gorj - 55 sau Iași - 135.
Dar ce autoturisme preferă constănțeanul? Firește, în topul acestor achiziții se găsește marca Dacia, constănțenii cumpărând 50 de astfel de autoturisme. Pe locul doi în topul preferințelor sunt autoturismele marca Ford, din care au fost cum-părate 25. Următoarele pe lista "favoritelor" sunt: Renault - 20, Opel - 16, Skoda - 15, Hyundai - 14, Chevrolet - 10 ori Volkswagen - 9. Nu lipsesc nici achizițiile de autoturisme marca Suzuki, Citroen, Kia ori Mazda, din care constănțenii au cumpărat câte două, sau Mitsubishi, Peugeot, Nissan ori Toyota, din care au cumpărat câte cinci.
Deși prețurile se ridică la câteva zeci de mii de euro, constănțenii nu s-au sfiit să-și achiziționeze și câte un Jeep, Mercedes-Benz ori Subaru.
Aproape 40 de înmatriculări au fost făcute în Constanța și pentru autou-tilitare ori remorci, folosite, în general, de societățile de transport mărfuri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Economie : A fost lansat noul model Range Rover Evoque
Pagina a fost generata in 0.4837 secunde