Cum îți poți proteja telefonul mobil de hackeri și hoți

715
1
Cum îți poți proteja telefonul mobil de hackeri și hoți - fondhotitelefoane1-1375623659.jpg
Fii cu ochii în patru atunci când pleci în concediu. Neatenția îți poate strica vacanța. Dacă te gândești la o plecare în vacanță trebuie să fii foarte atent la modul în care ai grijă de lucrurile personale, mai ales la telefoanele mobile, care sunt preferatele hoților, dar și ale hackerilor.

În vacanță, telefoanele mobile și tabletele sunt cele mai utilizate dispozitive electronice.

Principalele probleme care pot apărea sunt furtul sau pierderea electronicelor, dar și descărcarea de aplicații care conțin viruși. În acest caz, virușii au rolul de a direcționa utilizatorii către site-uri compromise, moment în care ți se fură informații, date de cont sau parole salvate pe telefon, tabletă sau laptop.

Mare grijă la rețelele wireless publice

Rețelele wireless publice sunt foarte vulnerabile, pentru că nu sunt protejate de o parolă, așa că pot fi accesate de oricine. Astfel, hackerii îți pot intercepta pache-tele de date și pot vedea tot ce faci pe internet, îți pot copia parolele și chiar informații de cont.

Nu posta pe Facebook tot ceea ce faci

Facebook-ul, cea mai populară rețea de socializare, poate fi foarte dăunătoare dacă alegi să împăr-tășești orice faci și oriunde te afli. Dacă totuși alegi să îți ac-tualizezi regulat contul, confi-gurează cu atenție accesul altora la informațiile din profilul tău. Altfel, persoane complet străine, printre care hoți sau alți răufăcători, pot fi informați că nu ești acasă, unde te afli și cât vei sta în locul respectiv.

Fii atent ce aplicații descarci și de unde

Cel mai indicat este să descarci aplicații doar din "maga-zinele" oficiale ale operatorilor și producătorilor (de exemplu Google Play, Apple App Store) și să eviți, pe cât posibil, des-cărcarea de aplicații sau documente din surse necunoscute. Acestea îți pot infecta telefonul sau tableta și pot trimite mai departe, unor terțe părți, informații private.

Nu lăsa telefonul aruncat pe oriunde

Dacă pleci în vacanță, nu lăsa în camera de hotel laptopul, telefonul, tableta, pentru că în cazul unui furt, cei de la hotel nu te vor despăgubi pentru ele.

Detectorul de radar, GPS-ul, interfața radio cd-ului auto, tele-foane mobile, laptop-uri, camere video sau foto, documente, cărți de credit, sume mari de bani sau obiecte de îmbrăcăminte sunt și ele ținte perfecte. Nu le lăsa nesupravegheate, chiar dacă părăsești mașina pentru o foarte scurtă perioadă de timp. Păstrează telefonul în geantă, aproape de corp, cu deschiderea către interior! 

Comentează știrea

yo
5 august 2013
haha

destept articol Adevarata profesionista !! :)).

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5226 secunde