Cum făceau milioane de euro "șmecherii" din port

4259
2
Cum făceau milioane de euro

12 persoane suspectate de infracțiuni de evaziune fiscală și contrabandă cu fructe și alte produse alimentare au fost aduse, ieri, la sediul DIICOT Constanța, în vederea audierii și stabilirii implicării lor în efectuarea unor importuri ilegale prin portul Constanța. Prejudiciile create statului român se ridică la milioane de euro.

Ieri dimineață, polițiști din cadrul Grupului de Lucru Operațional Porturi Constanța și procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța, cu sprijinul BCCO București, DGIPI și ai Gărzii Financiare, au efectuat 11 percheziții la sedii sociale, depozite și domicilii ale unor persoane suspectate de comiterea de infracțiuni de evaziune fiscală și contrabandă cu fructe și alte produse alimentare. Au fost vizate depozite de alimente din județele Ilfov și Dâmbovița, cât și sediile sociale ale unor firme din cele două județe.
Anterior perchezițiilor efectuate, ieri dimineață, polițiști și comisari ai Gărzii Financiare au efectuat alte trei descinderi la depozitele unde erau transportate fructele. În urma acestor activități, au fost confiscate cantități importante de citrice și banane.
Anchetatorii spun că, încă de la începutul acestui an, gruparea, ce este alcătuită și coordonată de oameni de afaceri turci, a fost sub vizorul oamenilor legii.
Cei 12 indivizi aduși, ieri, la audieri, - șapte cetățeni turci și cinci români, care erau angajații lor -, sunt suspectați că importau, preponderent prin Portul Constanța, mărfuri din Turcia, Asia de Sud-Est și America Latină, pe numele unor firme-fantomă.
Procurorii au stabilit că, din port, fructele erau transportate cu autocamioane la depozitele altor firme aparținând membrilor grupului, situate în imediata apropiere a Bucureștiului. Afaceriștii turci și complicii lor înregistrau datele legate de mărfuri în mod fictiv în evidențele contabile, pentru ca ulterior să vândă marfa, tot fictiv, altor firme, unele de tip fantomă, în scopul creșterii artificiale a prețurilor bunurilor, care erau ulterior comercializate în piețele bucureștene.
În urma investigațiilor efectuate de polițiștii de la combaterea criminalității organizate, s-a constatat că numai pe numele uneia dintre firmele fantomă au fost operate, în decurs de doar patru luni, nu mai puțin de 2.000 de importuri, iar pe numele celei de-a doua au fost efectuate, în același interval de timp, 180 de importuri. Patru dintre aceste operațiuni au constat în transportul a patru vapoare cu banane și citrice din America de Sud. Prin urmare, sumele învârtite de afaceriștii turci se ridică la milioane de euro, iar profiturile erau pe măsură.

Aseară, la închiderea ediției, procurorii DIICOT Constanța continuau audierile în acest dosar, urmând să stabilească dacă se impune reținerea suspecților și prezentarea lor instanței de judecată cu propuneri de arestare preventivă.



Comentează știrea

Miruna
21 martie 2012
politia romana si realizarilii ei:)

pai oare de ce cand apelezi la sectia 5 ei spun aproape mereu ca ''nu au''masini si oameni sa trimita si ca ei patruleaza si au lucruri mai importante de facut decat sa intervina la o problema ''minora''in cartiere?;))pt ca ei aveau treaba ,intr-=adevar ,erau in patrulare cu hotii:))nu mai spun de faptu; ca la sesizari si reclamatii raspunde ...ciuciu la sectia 5!desigur si sectia 3 e ultracunoscuta pt conlucrarea cu elementele interlope de etnie rroma(sau nerroma si de orice etnie).

constantean
21 martie 2012
MAZARE SI GASHKA LA PUSCARIE

In Constanta exista cel mai propice mediu de afaceri din Romania condus de MAFIA de primarului-drogat-zburator prin oamenii sai de baza.... Tiki Racu, directorul directiei domeniului public al primariei, avocatul lui Mazarache pana in 2000, ulterior in functie *, care a preluat prin varu-su pietele Eden si Km 4-5, a construit din salariu de bugetar rafinat prin off-shore-uri cladirea Raiffeissen de la Tomis 3 si a vandut si terenul mult hulit pe care deja s-au ridicat blocurile de pe spatiile verzi de la giratoriul CityPark, Monica Petcu-Lovin-Dospinescu, directoarea directiei Patrimoniu, a carei lista de ilegalitati e mai lunga decat lista victimelor Holocaustului, tanti Marcela... Frigioiu, sefa finantelor municipiului Constanta, a carei fiica S-A NASCUT cu dreptul de proprietate asupra catorva terenuri, apartamente si vile din municipiul Constanta, famiglia Babus, sefi la RAEDPP, fostul ICRAL, care impart case si terenuri doar dupa cum dicteaza Fuhrerul si buzunarul lor, ultimul teren vandut de acesti escroci in 2011, intre Picadilly si Miorita s-a inundat, Gingirica-Gabi Stan, viceprimar al munciupiului, direct resposabil de spaga de la ANL-uri si de la asa-zisele locuinte pentru tineri, care si alea se dau doar pe spaga, in ciuda "tombolelor" in presa servite de primarul cu nasul plin de prafuri de mare risc, Georgica-SORIN-Giurgiucanu, mandatar-sef in manglele de sute de milioane de euro din dosarul 29/P/2005 si caruia, printre altele, Soarele Dobrogei, MAZARE RADU STEFAN i-a vandut pentru UN EURO pe metru patrat intreaga faleza a orasului, de la Zorile pana la Cartierul Consiglierilor si unde ar urma sa se contruiasca infama SOSEA DE COASTA, Valentin Ionescu de la Sisteme Internationale de Afaceri care gestioneaza intre altele Portul Turistic Tomis de cativa ani, Paraschiva Barbu, cea ale carei firme au reusit sa transforme cel mai mare parc al orasului, Tabacarie, intr-un CityParcMall, si fosta Autobaza de Troleibuze in teren viran de "8-OPT-HECTARE", Draghici de la cimitire, ai carui copchii stiu doar sa tuneze masini de doi bani si sa citeasca Tembelegrafu in mediul virtual, Trandafir fost la OPC sau Virginica Stefanica-Uzun de la Impozite Locale care si-au tras hoteluri pe malul Siutghiol in zona Mamaia Nord, printre altii, Costica Zelca care administreaza, in numele GRUPARII INFRACTIONALE ORGANIZATE DE TIP MAFIOT MAZARE-CONSTANTINESCU-STRUTINSKI hotelurile Oxford si Malibu, precum si ansamblul rezidential Mamaia SummerLand, Oancea de la Brick, OnPlonge, Cetate, Salvamari, s.a.m.d., iar nume ca Dumitru Vasile, Marin Radu sau Gogu Machedonu, care primesc de la Mafia cu sediul in Bd Tomis 46, hectare intregi de teren in Mamaia si Constanta chiar trec ca neinsemnate

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2855 secunde