Cum fac avere pușcăriașii de pe urma credulilor, prin "metoda accidentul"

164
Cum fac avere pușcăriașii de pe urma credulilor, prin

Articole de la același autor

Procurorii din Brăila au cerut magistraților Judecătoriei Brăila arestarea preventivă a inculpaților Victor Aurelian Bucșă și a lui Ioniță Culache, ambii fiind acuzați de înșelăciune.
Cererea a fost admisă de judecătorul de drepturi și libertăți care a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele celor doi inculpați, pe o durată de 30 zile.
Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 4 martie, în timp ce se afla încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, inculpatul Bucșă Victor Aurelian a sunat-o pe partea civilă T. F., din municipiul Cluj, pe care a indus-o în eroare prin "metoda accidentul", determinând-o să îi trimită, în cursul aceleiași zile, printr-un serviciu de transfer de bani, în trei rânduri, sumele de 5.000 lei, 7.000 lei, respectiv 3.000 Euro. 
"În zilele de 9 și 10 martie 2014, în timp ce se afla încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, inculpatul Culache Ioniță a sunat părțile civile M. M. și Ș. E., ambele domiciliate în mun. Brăila, pe care le-a indus în eroare prin același modus operandi, determinându-le să remită, prima, sumele de 9.000 lei și 3.000 euro, iar cea de-a doua suma de 17.500 lei", au adăugat oamenii legii. 


În vederea ridicării sumelor de bani sus-menționate, inculpatul Culache Ioniță a apelat la prietena sa, inculpata Adriana Alina Radu (aflată, în prezent, în stare de arest preventiv în cauză). Aceasta din urmă s-a deplasat în locurile de întâlnire stabilite, unde, după o prealabilă supraveghere a părților civile M. M. și Ș. E., după plecarea acestora, a ridicat din două pubele de gunoi amplasate în loc public (Parcul Monument și Parcul Grădina Mare din mun. Brăila) sumele de bani.


Până în prezent, a fost recuperată o parte din totalul prejudiciului cauzat, cercetările continuând în vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele.


"Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", au concluzionat procurorii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2686 secunde