Cum este marcată Ziua Imnului Național, la Constanța

285
Cum este marcată Ziua Imnului Național, la Constanța - cumeste-1469724724.jpg
Cu prilejul zilei de 29 iulie, Ziua Imnului Național, la sediile celor două unități de jandarmi din municipiul Constanța, se organizează o serie de activități menite să marcheze acest moment important pentru istoria românilor.

Astăzi, manifestările dedicate acestui eveniment debutează la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța și Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, cu arborarea Drapelului și intonarea Imnului Național. Totodată, istoricul și însemnătatea Imnului Național vor face obiectul unui material ce va fi prezentat personalului celor două unități. De asemenea, începând cu ora 9.00, conducerile celor două unități vor participa și la ceremonialul militar, organizat de autorități la nivelul garnizoanei Constanța, în Piața Ovidiu.

Jandarmii constănțeni vor asigura și măsurile de ordine publică, în scopul desfășurării în condiții de siguranță a activităților organizate cu acest prilej la Constanța și Medgidia.

Data de 29 iulie a fost proclamată, în conformitate cu Legea nr. 99/1998, Ziua Imnului Național al României - "Deșteaptă-te române!", simbol al unității Revoluției Române de la 1848. 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9962 secunde