Atenție mare!

Cum dau tâlharii buzna în casele constănțenilor

1067
6
Cum dau tâlharii buzna în casele constănțenilor - fondcumdau-1402074563.jpg

Articole de la același autor

Tot mai mulți constănțeni se trezesc la ușă cu diverși indivizi care pretind a fi angajați ai diverselor firme care prestează servicii.  De fapt, mulți dintre aceștia sunt hoți, care așteaptă să intre în casele dumneavoastră și să vă jefuiască.

Unul dintre modurile de operare ale hoților care fură din locuințe și care se manifestă în mod vizibil în județul Constanța, mai ales în mediul urban, este cel "prin ademenire". Acești infractori, pe care îi denumim falși vizitatori, acționează prin distragerea atenției sau atribuirea unor calități false și astfel încearcă să ajungă în casele oamenilor pentru a le fura banii sau bunurile de valoare.

Cum îi recunoaștem

Acest tip de infractor este politicos și pretinde a fi un reprezentant al unor autorități publice, companii de gaze, apă sau electricitate. Face parte din categoria persoane convingătoare și insistente. Alți infractori oferă produse promoționale sau la un preț redus. De fapt, acești indivizi certați cu legea folosesc orice poveste pentru a intra în casa victimelor. Sunt cazuri în care poartă adesea salopete cu logo-ul companiei. Bunurile sustrase sunt în general sume de bani, însă au fost cazuri în care au fost furate și alte bunuri mici și de valoare (telefoane, bijutierii). Victimele acestui gen de infractori fac parte din categoria persoanelor în vârstă, care sunt mai vulnerabile.

După același scenariu era să o pățească și constănțeanul Dumitru Ionescu, care locuiește pe bulevardul Ferdinand. Zilele trecute, la ușa lui au apărut mai mulți indivizi care au pretins a fi de la o firmă de deratizare. Probabil că aceștia erau începători și nu "profesioniști", pentru că în momentul în care constănțeanul i-a luat la întrebări și i-a pus să le arate documente, autorizații și legitimații, au luat-o imediat la fugă pe scări.

Ce povești folosesc infractorii pentru a pătrunde în locuință

Infractorii folosesc mai multe metode pentru a încerca să vă pătrundă în locuință. Metoda "E-ON" este cea în care infractorii pretind că sunt  reprezentanți ai companiilor de gaz, apă, electricitate, solicită accesul în locuință pentru verificări. Apoi mai este metoda "detergentul", în care falși vânzători bat la ușa victimelor și oferă produse de curățenie gratuite sau la prețuri promoționale. Importantă de amintit este și metoda "deratizarea": sub motivul că sunt angajații unor firme care oferă servicii de deratizare primesc accesul în locuință.

Cum acționează după ce pătrund în locuință

De obicei, infractorii distrag atenția victimelor, le trimit în altă cameră pentru a aduce un anumit lucru, timp în care caută bani sau bunuri de valoare.

Unii infractori lucrează în echipă: în timp ce primul distrage atenția victimei (de exemplu, stau în bucătărie cu ușa închisă), cel de-al doilea pătrunde în apartament și caută în celelalte camere. 

Comentează știrea

nae
7 iunie 2014
hot la hot

Daca va referiti la cei din poza poate sa ii fure cu totul ,propietarii tot hoti sint

yon
7 iunie 2014
enel

mie au venit sa mi citeasca contoarul o femeie si un barbat in timp ce femeia citea contoarul barbatul a cerut apa noroc ca m am miscat repede apoi au plecat la alti ceteteni

bebe
8 iunie 2014
infractori

politia est inexistenta, nu ia nici-o masura ; DOARME !!

pt. bebe...mic
8 iunie 2014
4 clase la seral, cu femeia de serviciu

Păi dacă Poliția dormea, tu nu mai aveai cum să citești articolul ăsta, nu auzeai de cazurile astea și modurile de operare, căci datele sunt furnizate chiar de către ei, Dar tu, având o problemă cu Poliția nici nu ți-ai dat seama, nu-i așa ? Prin conținutul articolului ești învățat cum să te păzești de hoți, pentru a nu deveni și tu victimă, dar asta nu înseamnă că Poliția trebuie să-ți păzească casa ție personal, pentru că ar presupune să fie câtă frunză și iarbă. Problematic este că împotriva hoților au fost și sunt luate măsuri, dar din păcate anal-fabeți retarzi ca tine, care se nasc și se înmulțesc pe zi ce trece, sunt greu de stârpit și ulterior devin infractori, tot pentru că nu au carte. Apropos, vezi că nici-o se scrie întotdeauna împreunat, adică nicio, iar Poliția nu est, ci este,... și veghează la liniștea și siguranța ta.

bebe
8 iunie 2014
infractori

Multumesc, cel mai usor este sa dai sfaturi, Ce te aprinzi asa? Esti politist ? Prezinta-te ! Daca politia isi face datoria, infractorii nu se inmultesc ca ciupercile si actioneaza nestingheriti .Te legi de felul in care am scris ca sa iesi din subiect ? M-am grabit ! Multumesc ,am sa fiu mai atent cu exigenti ca tine care confunda marfa cu ambalajul ! Revin la subiect: daca tinerii nu muncesc,nu au bani sa petreaca asa cum vad la toate emisiunile TV , ce sa faca ? se apuca de furat si inselat ! Politia nu previne !

mircea
9 iunie 2014
e bine si nici o sau nici-o

pana acum cativa ani s-a scris nici o,sau,in poezii,pt a pastra masura,ritmul- nici-o. Nicio se scrie relativ de curand, cred eu, pt a veni in ajutorul analfabetilor care nu stiau sa scrie corect. la fel si intr-o,intr-un. pentru cei de peste 30 ani, cei ca mine, care am facut gramatica adevarata la scola, nicio al tau va ramane mereu nici o sau nici-o. asa am invatat noi,asta era gramatica de atunci. si unii ne-am insusit-o corect la vremea aceea si nu am studiat noua gramatica pt ca nu am avut ocazia-terminasem de mult timp scoala atunci cand s-au facut aceste modificari. pentru ca ne-a intrat in reflex si pentru ca nu mai dam nici un examen la gramatica. nu este acelasi lucru cu a scrie gresit sau /s-au,deal/de-al,va/v-a de mult/demult si...multe altele. p.s. nu-mi spune ca n-am pus ghilimele pe nicio,nici-o, ca nici tu nu le-ai pus.

Răspuns la: 4 clase la seral, cu femeia de serviciu
Adăugat de : pt. bebe...mic, 8 iunie 2014
Păi dacă Poliția dormea, tu nu mai aveai cum să citești articolul ăsta, nu auzeai de cazurile astea și modurile de operare, căci datele sunt...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5021 secunde