Cum comentează presa rusă cazul de spionaj din România

284
1
Cum comentează presa rusă cazul de spionaj din România - ziare-1351268500.jpg
Presa rusă comentează pe larg cazul cetățeanului rus reținut pentru spionaj în România și prezintă mai ales îndoielile diplomaților ruși de la București privind cetățenia persoanei.

"Autoritățile române l-au învinuit pe un cetățean rus de spionaj economic", anunță site-ul de știri gazeta.ru. Autorul articolului susține că un grup de cetățeni români și un rus sunt învinuiți de spionaj în folosul Rusiei, câțiva angajați ai unei firme românești transmițând documente clasificate cu informații despre rezerve de cupru din România.

"România învinuiește un om de afaceri rus de spionaj industrial", informează site-ul de informații rbc.ru, precizând totodată că identitatea persoanei reținute încă nu a fost oferită.

În pagina electronică, postul de radio Russkaia Slujba Novostei titrează: "Cetățenia rusă a persoanei reținute în România pentru spionaj deocamdată nu se confirmă", prezentând o reacție a ambasadorului rus la București, Oleg Malghinov: "Nu putem să spunem dacă este cetățean rus".

Sub titlul "În România a fost reținut un spion rus", agenția de știri Interfax oferă reacția secretarului III al Ambasadei Rusiei de la București însărcinat de relația cu presa, Anatoli Lușakov, care menționează că autoritățile române nu au notificat consulatului rus că la București a fost reținut un cetățean rus și "ambasada (Rusiei) a transmis o notă părții române pentru a clarifica circumstanțele reținerii".

"Un cetățean rus suspect de spionaj a fost reținut în România", titrează RIA Novosti, care prezintă reacția unui diplomat rus de la București că ambasada Rusiei verifică informația privind reținerea unui cetățean rus în România, afirmând "Cu asta se ocupă consulul" și susținând că este "greu de spus" dacă este cetățean rus.
Sursa: Mediafax


Comentează știrea

PNmaioVSybYsaAW
31 octombrie 2012
ruzyagrpdbuero

B6cJkE dzklipqiivth, [url=http://fscqgwngqrwl.com/]fscqgwngqrwl[/url], [link=http://fnvwnpmwknuz.com/]fnvwnpmwknuz[/link], http://yufxtqdyshyp.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2237 secunde