Cum au panicat trei pescari jumătate de Constanța

280
Cum au panicat trei pescari jumătate de Constanța - disparutisiutghiolpescari1-1420740102.jpg

Articole de la același autor

Zeci de polițiști, pompieri, jandarmi și scafandri au fost puși pe jar, miercuri, de o femeie care a sunat la 112, anunțând că a observat mai multe persoane în lacul Siutghiol, la câteva sute de metri de mal, în timp ce strigau după ajutor și se înecau. Militarii de la ISU Dobrogea au intervenit imediat, fiind ajutați și de prezența unui elicopter al unei firme private, care a survolat zona în căutarea celor trei. La mai bine de trei ore de la începerea operațiunii, polițiștii constănțeni au deslușit misterul: persoanele date dispărute nu se înecaseră, ci erau, bine-mersi, acasă.

Polițiștii constănțeni au primit informații cum că persoanele căutate se aflau, de fapt, la domiciliile lor, în Ovidiu. Imediat, oamenii legii i-au depistat și identificat. Unul dintre ei, un bărbat de 38 de ani, este pescar, și unul dintre cei care i-au ajutat pe pompieri în operațiunea de salvare de luna trecută, în care patru persoane și-au pierdut viața, prăbușindu-se cu elicopterul SMURD în lacul Siutghiol.

Cei trei au fost audiați. Aceștia le-au spus oamenilor legii că s-au aflat pe lacul Siutghiol, spunând că voiau să traverseze lacul pentru a ajunge mai rapid la Ovidiu, acolo unde domiciliază.

"Trei bărbați au confirmat că au traversat pe gheață lacul Siutghiol dinspre stațiunea Mamaia către Ovidiu în intervalul orar ce coincide cu perioada sesizării. Cei în cauză nu au suferit vătămări corporale și declară că nu au intrat în contact cu apa", a declarat Bogdan Păduraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

Totuși, surse din cadrul anchetei spun că cei trei sunt pescari, iar în seara cu pricina au mers la pescuit. Pentru că în acel loc gheața era foarte subțire, unul dintre ei s-ar fi dezechilibrat și ar fi avut contact cu apa rece ca gheața, moment care coincide cu apelul făcut de femeie la 112. Totuși, colegii l-au salvat, astfel că și-au continuat activitatea. Apoi, când au văzut că se apropie forțele de intervenție, cei trei pescari s-au speriat și au fugit de pe mal, ducându-se acasă, la Ovidiu. În baza unor informații, polițiștii constănțeni le-au dat de urmă.

Până în prezent nu se știe cine va răspunde pentru haosul provocat miercuri seara. Unele surse spun că celor trei bărbați le vor fi imputate cheltuielile, însă acest lucru nu a fost confirmat, dat fiind faptul că nu există cadru legal. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6063 secunde