Cum au ajuns tone de vin contrafăcut pe mesele constănțenilor

320
Cum au ajuns tone de vin contrafăcut  pe mesele constănțenilor - cumauajunstonedevincontrafacutjp-1402074806.jpg

Articole de la același autor

În urma celor 44 de percheziții efectuate de polițiști, joi, pe raza județului Constanța și a altor opt au fost prinse în flagrant șapte persoane care produceau ambalau și etichetau sticle cu vin contrafăcut cu intenția de a le vinde. Nucleul întregii operațiuni se afla în localitatea constănțeană Mihai Viteazu.

Totul a început anul trecut, atunci când un cuplu - soț și soție, din Tulcea - s-au gândit să închirieze spațiul din Mihai Viteazu, a unei societăți de vinificație care nu mai funcționează, însă utilajele încă se aflau în curtea instituției. Profitând de ocazie, cei doi soți, ajutați de alte persoane au adus mai multe furtunuri și recipiente din plastic pe care le-au folosit să facă vin contrafăcut, nu înainte de a se branșa ilegal la rețeaua de electricitate. Procedeul era extrem de simplu: făceau un amestec din apă, drojdie, sare, zahăr și sulfiți, pe care îl lăsau la fermentat aproximativ două săptămâni. După această operațiune se apucau de extras produsul, pe care îl îmbuteliau în sticle de plastic și îl etichetau ca vin de masă demisec.

"Persoanele implicate în activi-tatea infracțională s-au branșat ilegal la rețeaua electrică, per-soanele depistate la fața locului neavând nici contracte de muncă. Au fost depistate, în flagrant, șapte persoane, în timp ce produceau, ambalau și etichetau recipienți cu vin contrafăcut, în vederea comercializării", explică polițiștii constănțeni.

Vinul îmbuteliat s-a vândut pe raza județului Constanța, dar și în Mureș, Olt, Dolj, Ialomița. În urma descinderilor, polițiștii constănțeni au descoperit zeci de mii de litri de vin contrafăcut, dar și arme, mașini și documente de evidență contabilă.

"În urma perchezițiilor efectuate, au fost indisponibilizați peste 30.000 de litri de vin contrafăcut, totodată au fost identificate și ridicate înscrisuri, evidență contabilă, extracontabilă, tehnică IT, etichete inscripționate cu diferite mărci de vin, un autoturism, o armă letală și una neletală", au conchis oamenii legii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Februarie 2014
Stire din Diverse : Vin sau bere?
Vineri, 11 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Ce proteine  te scapă de burtică
Miercuri, 22 Mai 2013
Stire din Diverse : Cum să gătești corect cu vin
Pagina a fost generata in 0.3709 secunde