Cum am putea scăpa de șicanările din trafic

1737
7
Cum am putea scăpa de șicanările din trafic - fondsicanaritraficconstantindanc-1354910210.jpg
Violența în trafic ia amploare în Constanța. Până nu demult, după câteva înjurături, șoferii apelau la pumni și bâte pentru a-și face dreptate. Mai nou, trag cu pistolul mai ceva ca în Vestul Sălbatic. Comisarul șef Constantin Dancu, șeful Poliției Rutiere Constanța, ne-a spus de ce este nevoie pentru restabilirea ordinii. 

Nu este șofer să nu fi avut experiența unei șicanări în trafic; înjurăturile la volan, depășirile periculoase sau flash-urile, deși pedepsite de lege, sunt o obișnuință atunci când ești la volan. Dar lucrurile degenerează; violența în trafic ia amploare, după cum o arată incidentele petrecute în ultima perioadă. 
La sfârșitul verii, un motociclist a ajuns în spital după ce a fost lovit cu brutalitate, în plină stradă, la Tuzla, în urma unei astfel de neînțelegeri în trafic, în incident fiind implicat fostul viceprimar al localității, Marian Sărăcilă și fiul acestuia. Pe 28 noiembrie, în plină zi, într-o zonă aglomerată a Constanței (intersecția Bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Semănătorului), Ștefan George Tașcu a scos pistolul cu bile de cauciuc, pe care-l deținea legal, și a tras înspre roata mașinii adversa-rului său. În urmă cu câteva zile, scena s-a repetat în stațiunea Mamaia, de data aceasta "pistolarul", Manuel Mihai, de 21 de ani, a tras mai multe focuri în portiera celui cu care se șicanase în trafic. 

Șicanările în trafic, vechi de când lumea… 
Comisarul șef Constantin Dancu, șeful Poliției Rutiere Constan-ța, a declarat pentru "Cuget Liber" că violența în trafic nu a crescut, ci doar metodele prin care își fac șoferii dreptate s-au schimbat. "Din punctul nostru de vedere, nu se poate vorbi despre o creștere alarmantă a șicanărilor sau a violenței în trafic. În fiecare an au fost cazuri când în urma injuriilor s-a ajuns la violențe, când șoferii s-au luat la bătaie, cu bâte, sau au lovit pietoni. Au fost situații când s-a ajuns inclusiv la lovituri cauzatoare de moarte. Țin minte un caz petrecut în 2000, când un instructor auto se afla la o oră de conducere cu un elev, iar la un marcaj pietonal s-a luat la harță cu un pieton aflat sub influența băuturilor alcoolice. După un schimb de replici, s-a dat jos din mașină și l-a lovit pe pieton, care a căzut și s-a lovit cu capul de asfalt, murind", a afirmat comisarul șef Dancu. "Șicanările în trafic țin de educație, dar și de originea noastră balcanică", a continuat polițistul. 
Cât privește măsurile ce se impun a fi luate pentru a preveni întâmplări precum cele descrise mai sus, șeful Poliției Rutiere consideră că este nevoie de mai mulți polițiști pe străzi. "Degeaba schimbăm Codul Rutier, dacă nu avem cu cine să veghem la respectarea legii. Și în plus, în prezent, avem o legislație destul de bună. Se resimte, în schimb, nevoia unei infuzii de personal", a subliniat comisarul șef Constantin Dancu. 

Depășiți de situație 
Polițistul a exemplificat necesitatea creșterii numărului polițiștilor din stradă printr-o statistică realizată la nivelul Poliției Rutiere Constanța. "Am făcut niște măsurători, privind numărul abaterilor rutiere care au loc în municipiul Constanța. S-a constatat că pe un kilometru de arteră din Constanța, într-o singură oră, polițiștii rutieriști ar putea să aplice 350 de sancțiuni: aproximativ 130 pentru staționări neregulamentare, aproximativ 150 pentru pietonii care traversează prin loc nepermis, alte aproximativ 15 pentru abateri dinamice - pentru cei care depășesc pe linia continuă, de exemplu, aproximativ etc. Dar, în realitate, în ora respectivă, un polițist poate să aplice doar opt amenzi. Restul de 342 de abateri rămân nesancționate. Din punctul meu de vedere, trebuie gândită o strategie pentru suplimentarea numărului polițiștilor și inclusiv de instalare a camerelor de supraveghere, pentru a avea o ripostă serioasă", a declarat șeful Poliției Rutiere Constanța. 
În prezent, zilnic, pe străzile din Constanța sunt doar trei echipaje. 

Comentează știrea

Cetatean
8 decembrie 2012
Sunteti voi incapabili !!!

Cand un cetatean face o reclamatie la idiotii astia inutili de Militieni, Organu te pune sa dai declaratii peste declaratii, complet inutile !!! Ba' mai si rade de tine ! Astia mananca seminte in masini si asteapta ora 4 sa plece acasa. In tarile civilizate cetatenii au respect pt politie pt ca politia isi face datoria. In romania Politia face numai constatari. Legea trebuie sa ti-o faci singur !!! Plin orasul de golani si astia hreaca pala. Conducerea Politie trebuie schimbata cu altii carora le pasa de Siguranta si Incredere, nu mizeriile astea de oameni

vezi cazul saracila
8 decembrie 2012
sunt liberi baietasii

au timp iar sa sicaneze sa bata si sa intimideze oamenii! ca stiu sigur ca iar scapa si iar si iar,,,,deci? legea? pt cine? pt prosti poate ca pt nemernicii cu bani nu exista! deci dancule mai bine ai tacea! oricum ai in tine un sictir notoriu!

Mishu
8 decembrie 2012
De Burlacu am scapat...

Cand dracului scapam de filfizonul asta de Dancu ?!? Cine il tine in brate pe acest nepriceput ? In toate statisticile , Constanta este pe locurile fruntase la evenimente rutiere grave , dar nu numai vara cand sunt turisti pe litoral.Acest militian Dancu s-a facut ca nu s-a intamplat nimic atunci cand Nicusor Constantinescu a adormit de beat ce era in intersectie la volanul masinii... Am inteles ca are studii de constructii auto care se potrivesc ca nuca in perete cu meseria de politist de la rutiera , aceea de a preveni accidentele rutiere/de control al traficului / respectarea regulilor de circulatie/etc...Acum ca am scapat de Burlacu care impartea pliante cu sfaturi cum sa ne aparam singuri noi cetatenii de infractori , pe cand si o schimbare a acestui Mircea Sandu al Politiei Rutiere Constanta ?!?

Vali
8 decembrie 2012
Logic

Cata vreme numarul imputitilor care sicaneaza in trafic e in crestere,inseamna ca se simt in siguranta !Sicana in trafic duce si la tragedii,asa ca daca s-ar retrage definitiv permisul de conducere pentru asta,adica pe viata, ar fi chiar OK!Nu deranjeaza pe nimeni ca se inlatura mizeria umana din circulatie...

Mine
8 decembrie 2012
Sicane in trafic si incalcarea Codului Rutier la tot pasul

Domnule Burlacu , daca nu avem nr. suficienti de politisti , puteti , cu cei care sunt , sa-i descurajati pe soferii care nu respecta Codul rutier , aplicand ... Codul rutier. Sa stea pe strazile principale si sa-i amendeze . Veti vedea ca nu se semnalizeaza pentru schimbarea sensului de mers , se fac depasiri periculoase , se merge cu viteza mare , etc.Amenzile aduc beneficii la bugetul statului . Si slava Domnului , clienti sunt multi pentru ca .... politistii nu sunt pe strazi.

cinik
8 decembrie 2012
sistem de monitorizare video

In loc sa angajam inca 100 de politisti care sa "pice" la intelegere cu contravenienții mai bine instalam un sistem de monitorizare video performant si trimitem amenzile prin posta. Si asa stăpanim conducătorii auto. Iar pentru pietoni, sunt suficienti jumatate din politistii existenti

Miruna
8 decembrie 2012
de 2-3 ani tot scriu de camere video si faptul ca orasul CTA e printre putinele orase mari care nu are!!!

si ce raspunsuri aveam?injurii si postari batjocoritoare de la cocalarii care comenteaza pe net pt primarie

Răspuns la: sistem de monitorizare video
Adăugat de : cinik, 8 decembrie 2012
In loc sa angajam inca 100 de politisti care sa "pice" la intelegere cu contravenienții mai bine instalam un sistem de monitorizare video performant...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3831 secunde