Prins la Constanța

Cum a dispărut cel mai mare hoț de mașini de sub ochii anchetatorilor

2531
Cum a dispărut cel mai mare hoț de mașini de sub ochii anchetatorilor - masinalux-1312569551.jpg

Liderul grupării hoților de mașini de lux, Constantin Cornel Niculoiu, ridicat de la Constanța de ofițerii DGA, a scăpat, pentru moment, de autorități. El fusese reținut pentru 24 de ore, dar ordonanța emisă pe numele său a expirat, astfel că a fost lăsat în libertate. Niculoiu a avut grijă să dispară, iar autoritățile l-au dat în urmărire internațională.
Tribunalul București a emis mandate de arestare, vineri dimineață, pe numele a 20 de persoane implicate în furturi de mașini și înmatriculări frauduloase, 18 dintre ele fiind încarcerate deja, în timp ce alte două sunt căutate în continuare de autorități.
Parchetul Capitalei a cerut arestarea lui Constantin Cornel Niculoiu, Alexandru Patrik Rada, Ion Hristache, Adrian Vasile Păun, Aurel Marian Petre, Bogdan Treveleanu, Valentin Costin Petculescu, Cristian Hurmuzache, Adrian Vlăsceanu, Florin Cojocaru, Gabriel Marculescu, Ion Bărzăianu, Valentin Petcu, Marian Popa, Ionuț Birjaru, Grafi Ion, Daniel Zardova, Ștefan Ciobănescu, Mădălin Florentin Tănase și a lui Manuel Brunati.
În perioada 2009 - 2011, cei 20 sunt acuzați că au introdus în mod fraudulos pe teritoriul României 15 autoturisme (marca Audi, Mazda, BMW, Chrysler, Citroen, Opel, Volkswagen, Skoda, Mercedes Benz, Alfa Romeo, Nissan, Mitsubishi și Dacia) sustrase sau închiriate din străinătate, fără intenția de a fi restituite.
Ca mod de operare autoturismele erau închiriate din străinătate de la societăți de profil și introduse în țară anterior expirării perioadei de închiriere iar pe teritoriul României acestora le erau falsificate documentele de proveniență, în vederea înmatriculării ulterioare.
După falsificarea documentelor de proveniență, cu complicitatea unor funcționari din cadrul RAR și SRPCIV, autoturismele erau înscrise în circulație, după care erau valorificate prin intermediari.
Scopul acuzaților era ca, în final, autoturismele să fie vândute unor cumpărători de bună credință în vederea realizării în acest mod a unor foloase materiale injuste.
Prejudiciul cauzat de învinuiți prin activitatea infracțională desfășurată în cauză (15 autoturisme) depășește până la acest moment suma de 200.000 de euro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Iulie 2011
Stire din Fun : Scrisoare de la hoți
Marţi, 03 Mai 2011
Stire din Economie : Jale pe străzile Constanței!
Pagina a fost generata in 0.3899 secunde