Cum a decurs exercițiul de alarmare de la Medgidia

188
Cum a decurs exercițiul de alarmare de la Medgidia - medgidiapozaexercitiu-1398692916.jpg

Articole de la același autor

Luni, 28 aprilie, la ora 15.00 s-a dat alarma în Medgidia. Sirenele au funcționat timp de două minute, timp în care au emis sunete specifice alarmării în caz de dezastru natural. Totul a făcut parte din exercițiul organizat de Serviciul de Protecție Civilă din cadrul Primăriei Municipiului Medgidia.


Înainte de exercițiu a avut loc o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență Medgidia, pentru a pune la punct ultimele detalii referitoare la noul sistem de alarmare și la desfășurarea exercițiului.


Primarul Marian Iordache a reamintit importanța instalării acestui sistem modern, precum și faptul că sistemul va fi extins și în localitatea Remus Opreanu, acolo unde momentan nu există o sirenă. Pe toată durata exercițiului sistemul a funcționat în parametri normali și sirenele s-au auzit pe toată suprafața orașului. Datorită informării făcute în prealabil în tot municipiul Medgidia, precum și în Valea Dacilor cu ajutorul afiselor, pliantelor și mai ales cu ajutorul Poliției Locale, care a anunțat pe tot parcursul weekend-ului cetățenii de existența exercițiului, nu au existat momente de panică în rândul locuitorilor municipiului. 


Sistemul de alarmare este cel  mai modern din ultimii 25 de ani și asigură transmiterea, distribuția și recepția mesajelor de înștiințare și alarmare în cazuri de situații de urgență și are rolul de a reduce semnificativ timpul de reacție al structurilor de urgență. 


La noua centrală sunt conectate în prezent nouă sirene, care acoperă întreaga arie a municipiului. Sirene funcționale sunt montate pe: Casa de Cultură a Sindicatelor, Spitalul Municipal Medgidia, Comcereal (fostul siloz), strada Poporului, bloc 28, clădirea Poștei, Colegiul Tehnic "Nicolae Titulescu", grădinița Piticot de pe strada Mihai Bravu, sediul Lafarge Romcim, precum și în Valea Dacilor, pe Școala "Iuliu Prodan".


Valoarea totală a achiziției acestui sistem a fost de aproximativ 60.000 lei și a fost suportată din bugetul local prevăzut programelor de protecție civilă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 24 Aprilie 2014
Stire din Politică-Administrație : Dezastru natural în Medgidia!
Pagina a fost generata in 0.8697 secunde