Cultură de canabis, într-o hală din Constanța. Peste 11 kilograme de droguri confiscate!

385
Cultură de canabis, într-o hală din Constanța. Peste 11 kilograme de droguri confiscate! - canabvis-1588181189.jpg

Articole de la același autor

Un bărbat din județul Constanța a dezvoltat, pe parcursul lui 2020, o reală afacere ilegală: a închiriat o hală, a echipat-o cu aparatură de climatizare și a pus bazele unei plantații de canabis. Dar, pentru că această cultură are nevoie de condiții speciale (consum extrem de ridicat de energie electrică, încălzire specială), operațiunile desfășurate au atras atenția autorităților, iar în cursul zilei de marți, 28 aprilie, polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Constanța și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au descins în două percheziții, atât la hala închiriată, cât și la locuința lui M.A..

În hală, oamenii legii au găsit o cultură indoor formată din 117 ghivece cu canabis, dar și o cantitate de 11 kilograme de canabis mărunțit, cât și aparatura specifică cultivării acestei plante.

De asemenea, în urma perchezițiilor, oamenii legii au mai ridicat două autoturisme, patru telefoane mobile, un laptop, dar și armament: un pistol de tip airsoft, un topor, un baston telescopic, un spray iritant lacrimogen. Totodată, au mai fost confiscate și 2.800 de lei și 200 de euro.

Bărbatul a fost reținut și urmează să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

"Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție", au precizat procurorii DIICOT.

XXX

Această "captură" este una dintre cele mai considerabile, din ultima perioadă, în ceea ce privește culturile indoor. În ultimele luni, oamenii legii au depistat culturi indoor realizate în apartamente - fie în Murfatlar, fie în cartierul Tomis III din municipiul Constanța -, unde "afaceriștii" dețineau între 20 și 30 de ghivece.

O captură similară a fost făcută, în urmă cu nouă ani, în satul constănțean Credința, unde polițiștii au descoperit, în spatele unor case, mai multe sere artizanale în care se aflau plantații de canabis. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6184 secunde