Liber la viteză

Cu piciorul pe accelerație, prin stațiunea Mamaia

728
Cu piciorul pe accelerație, prin stațiunea Mamaia - fondrestrictievitezamamaia2-1348069138.jpg
De săptămâna aceasta, șoferii care au drum prin Mamaia pot apăsă pe accelerație până la 70 kilometri/oră. Polițiștii rutieriști au ridicat restricția de viteză din stațiune, alături de alte îngrădiri, dar spun că intenționează să reducă limita de viteză pe o altă arteră principală, respectiv pe Bulevardul Aurel Vlaicu.

Sezonul estival s-a încheiat, așa că polițiștii rutieriști au dispus ca în stațiunea Mamaia să se revină la măsurile de circulație din extrasezon. Astfel, de luni, 17 septembrie, ora 8,00, viteza maximă admisă pe Bulevardul Mamaia, porțiunea din stațiune, este de 70 kilometri/oră. Totodată, tot de la data respectivă au fost îndepărtate limitatoarele de viteză, cât și separatoarele de drum care-i împiedicau pe șoferii care veneau dinspre Năvodari să vireze la stânga prin dreptul barierelor, către Satul de Vacanță. "În perioada verii, cei care doreau să treacă prin zona Pescărie trebuiau să facă sensul giratoriu din zona Dobrogea. Rolul acestor reguli era de a fluidiza traficul extrem de aglomerat din perioada verii. Acum, șoferii pot vira la stânga pe la bariere", au explicat reprezentanții Serviciului Poliției Rutiere Constanța.

În schimb, pe varianta Constanței se va reduce viteza

Prin această modificare, porțiunea de șosea din stațiunea Mamaia se alătură Bulevardului Aurel Vlaicu, o altă arteră unde viteza maximă admisă este atât de ridicată. Comisarul șef Constantin Dancu, șeful Serviciului Poliției Rutiere Constanța, a explicat de ce a fost luată această măsură în cazul celor două artere: "Faptul că viteza maximă admisă este ridicată nu înseamnă că riscul de accidente este mai mare. Din contră, acest risc a fost evaluat înainte de a se lua această decizie. Aceste artere nu sunt circulate de pietoni, iar traficul mașinilor este intens, aceștia fiind principalii factori care au determinat creșterea vitezei. Prin măsura luată, intenția a fost de a fluidiza traficul", a explicat polițistul.

Pe de altă parte, comisarul șef Dancu a afirmat că intenția Poliției Rutiere este de a modifica viteza maximă pe varianta Constanței. "Având în vedere sensurile giratorii care au fost construite, pe Bulevardul Aurel Vlaicu urmează să se revină la viteza maximă de 50 kilometri/oră, precum în restul municipiului", a declarat șeful Poliției Rutiere Constanța.

Pe de altă parte, nu se poate să nu remarcăm faptul că respectivele artere de circulație sunt și cele unde, de-a lungul ultimilor ani, s-au petrecut unele dintre cele mai grave accidente de circulație din municipiul Constanța, soldate cu pierderi de vieți omenești. Iar principala cauză a accidentelor a fost, cum era de așteptat, viteza excesivă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 10 Septembrie 2012
Stire din Eveniment : "Punctele negre" ale Constanței
Pagina a fost generata in 0.3623 secunde