€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Cu cât se vând drogurile în Constanța

Ştire online publicată Miercuri, 13 Mai 2015. Autor: Andreea ILIESCU
Fenomenul drogurilor atinge cote alarmante, mai ales în municipiul Constanța. Cel puțin săptămânal sunt prinși diverși dealeri care vând etnobotanice, canabis sau marijuana. Prețurile „plăcerii“ diferă de tipul de drog și modul în care le consumi. Un joint este mai ieftin decât prizatul de „substanțe albe“,

iar lista poate continua.

Dintre drogurile ilegale, cel mai consumat în Constanța este cannabisul, folosit în principal sub două forme: marijuana și hașiș. Marijuana este produsul rezultat din uscarea florilor și a frunzelor plantei de canabis și, de obicei, se fumează. Hașișul este obținut din rășină.

Pe de altă parte, etnobotanicele sunt cele mai des răspândite droguri în județul nostru. Deși magazinele care comercializau astfel de sub-stanțe au fost închise încă de acum aproximativ patru ani, dealeri se găsesc la toate colțurile. În Constanța există o adevărată „hartă” a drogurilor: de la Gară până în Faleză Nord, de pe bulevardul Mamaia și până pe Aurel Vlaicu, etnobotanicele se găsesc peste tot, important este să știi cine le vinde.

Polițiștii constănțeni, dar și jandarmii îi depistează și cercetează pe cei care vând droguri, însă fenomenul s-a răspândit așa de tare încât cu greu le mai poți face față. Pentru tineri, totul începe cu „o singură dată” și se transformă într-o dependență din care cu greu mai poți da înapoi. Nu de puține ori, aceștia fură bani din casele părinților sau cerșesc pentru 20 lei, pentru „o priză” sau un joint.

Prețuri pentru toate buzunarele

Este și cazul unor tineri prinși, zilele trecute, de jandarmii constănțeni.

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile care se afla în misiune în cartierul Faleză Nord a observat un grup de trei persoane, în mijlocul căruia se afla un tânăr de 18 ani care avea în mână o pungă în care se aflau mai multe pliculețe. Tinerii, cu vârste cuprinse între 18 și 19 ani, au încercat să fugă în momentul în care i-au văzut pe militari, însă au fost opriți și percheziționați. Asupra acestora, jandarmii au mai găsit 25 pachețele de staniol cu substanță vegetală halucinogenă de culoare albă și verde. Cei doi tineri le-au declarat oamenilor legii că sunt consumatori de etnobo-tanice și au cumpărat cele patru plicuri de la „comerciant”, cu 40 lei pe bucată, pentru substanța albă și 20 lei pe bucată, pentru substanța verde.

De altfel, internetul este plin de anunțuri care mai de care mai tentante cu privire la droguri și prețurile lor. Spre exemplu, un gram de cannabis se vinde cu 40-60 lei, marijuana, între 15 și 30 lei, în timp ce etnobotanicele au prețuri cuprinse între 20 și 70 lei. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7419 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3939 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2952 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8585 secunde