CSM și DNA acuză presiuni mediatice fără precedent la adresa magistraților

236
1
CSM și DNA acuză presiuni mediatice fără precedent la adresa magistraților - csm-1486572232.jpg

Articole recomandate

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție își exprimă îngrijorarea față de amploarea pe care au luat-o în ultima perioadă presiunile exercitate prin intermediul unei părți a mass-media la adresa instituțiilor care alcătuiesc autoritatea judecătorească, presiuni ce depășesc limitele unor critici acceptabile într-o societate democratică.

"Inegalitatea evidentă de arme între instrumentele mediatice aflate la îndemâna jurnaliștilor și atitudinea rezervată ce incumbă magistraților prin dispozițiile Statutului judecătorilor și procurorilor reclamă cu necesitate adoptarea unei reacții ferme și proactive având ca scop corecta informare a opiniei publice, în echilibru cu apărarea credibilității sistemului judiciar", se precizează într-un comunicat emis de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

În acest context, având în vedere dispozițiile art. 30 din Legea 317/2004, Consiliul Superior al Magistraturii este forul căruia îi revine rolul de garant al apărării magistraților împotriva oricăror ingerințe asupra modului în care își desfășoară activitatea ori de natură să le afecteze imaginea.

Totodată, în raport cu prevederile Legii nr. 504/2002, Consiliului Național al Audiovizualului îi revine misiunea de a asigura respectarea permanentă a unui echilibru între principiul fundamental al libertății de exprimare și rigoarea informațiilor vehiculate în spațiul public.

"În considerarea celor expuse anterior, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat în scris celor două instituții punerea în discuție și intervenția prin intermediul normelor de reglementare în domeniu asupra depășirii limitelor prevăzute de standardele europene acceptate ale libertății de exprimare prin identificarea și implementarea celor mai potrivite măsuri", mai precizează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Comentează știrea

joker
9 februarie 2017
justitie

Atacuri mediatice?CSM,Parchetul de pe ICCJ,Inspectia judiciara,mai intai sa-si indeplineasca obiectivele pe care le au si dupa aceea,sa aiba astfel de solicitari! Cand se vor autosesiza pentru solutii diferite ,pentru spete identice,atunci se vor bucura de sprijinul romanilor! Argument: eu am primit o sentinta defavorabila,pentru ca sant (mai corect;am fost) UN MIC ANTRPRENOR ROMAN!!! ,iar o MULTINATONALA a primit o solutie favorabila!!!!!! ICCJ(sectia contencios-administrativ) a ignorant o sentinte definitive si irevocabile date de instanta penala (autoritate de lucru judecat),o ordonanta a DNA,o experiza judiciara,si acum solicita ,,discutii despre depasirea limitelor prevazute de standardele europene"? I-si amintesc de NORMELE EUROPENE cand este vorba despre ei,dar cand trebuie sa aplice legea ,UITA!!! Cand veti fi corecti in aplicarea legii sa aveti astfel de solicitari!!!!!!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Februarie 2017
Stire din Eveniment : Dosarul lui Ioan Oltean, retrimis la DNA
Marţi, 07 Februarie 2017
Stire din Politică-Administrație : Abrogarea Ordonanței 13, pe masa CSM
Pagina a fost generata in 0.6167 secunde