CSM i-a suspendat din funcție pe procurorii DNA Ploiești Lucian Onea și Mircea Negulescu

119
CSM i-a suspendat din funcție pe procurorii DNA Ploiești Lucian Onea și Mircea Negulescu - onea65320000-1533018933.jpg

Articole recomandate

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, luni, suspendarea din funcție a fostului șef al DNA Ploiești Lucian Onea și a procurorului Mircea Negulescu, scrie romaniatv.net


Procurorul Mircea Negulescu și fostul șef al DNA Ploiești Lucian Onea au puși vineri sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.


Potrivit unui comunicat al Parchetului General, celor doi li s-au impus, printre altele, următoarele obligații: să nu comunice între ei și, respectiv, cu anumite persoane menționate în ordonanțe, să nu exercite profesia de procuror, să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.


Lucian Onea este acuzat de participație improprie, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă și cercetare abuzivă, iar Mircea Negulescu este cercetat pentru participație improprie, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare și complicitate la infracțiunea de represiune nedreaptă.


Mircea Negulescu e urmărit penal pentru participație improprie, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare și complicitate la infracțiunea de represiune nedreaptă. El are, alături de Lucian Onea, interdicție de a-și exercita profesia de procuror.


"În fapt, procurorii au reținut că, în anul 2015, inculpații procurori Onea Lucian (procuror șef în cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești) și Negulescu Mircea (la data faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curte de Apel Ploiești) au determinat prin constrângere un martor (amenințându-l în mod direct că o vor inculpa pe sora acestuia într-o cauză penală) să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume și tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept "mită electorală". Documentele au fost expediate prin fax și poștă din Chișinău la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești", arată Parchetul General, într-un comunicat de presă.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0274 secunde