CSM cere desecretizarea protocoalelor încheiate cu SRI

136
CSM cere desecretizarea protocoalelor încheiate cu SRI - csm-1522853954.jpg

Articole recomandate

Consiliul Superior al Magistraturii vrea ca toate protocoalele încheiate de instituții din sistemul judiciar cu servicii secrete să fie făcute publice.


CSM vrea și detalii despre cum a fost aplicat protocolul încheiat de SRI cu Parchetul General, sigurul care a fost făcut public până acum. Consiliul ar dori să afle și care au fost rezultatele aplicării acestui protocol.


Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi de membrii CSM, care au participat la ședința de astăzi, o ședință în care s-a dezbătut, câteva ore bune, subiectul.

Astăzi am aflat că nu numai parchetele au avut protocol, ci și Inspecția Judiciară și Curtea Supremă.

Potrivit vicepreședintelui CSM, Codruț Olaru, Instanța Supremă, Inspecția Judiciară și Ministerul Public au transmis că au încheiat protocoale cu SRI. El a precizat că și la nivelul CSM a fost încheiat un protocol cu SRI, însă acesta a fost anulat în 2017.

"Am primit corespondență cu entități din sistemul judiciar după cum urmează: Parchetul de pe lângă ICCJ, ICCJ, IJ, și la nivelul CSM a fost încheiat un astfel de protocol denunțat în 2017 la inițiativa tuturor membrilor Consiliului. Toate celelalte entități din sistemul judiciar, în perioada 2005-2018 nu au încheiat astfel de protocoale. Tot ce am primit la această dată, nu sunt atașate protocoalele în forma scrisă. Toată situația a vizat doar o corespondență minimală", a declarat Codruț Olaru.

Olaru a adăugat că protocolale nu au fost atașate fiindcă sunt clasificate, însă le-a cerut membrilor CSM să analizeze protocoalele la nivelul fiecărei instituții.

"Obiectul punctual al acestor protocale, dat fiind faptul că vorbim despre o corespondență clasificată, nu a fost atașat, astfel că membrilor le adresez rugămintea ca, la nivelul instituțiilor, să analizeze punctual această corespondență. Cred că ar trebui să ne menținem punctul de vedere, să insistăm să primim toate aceste protocoale și să le discutăm", a spus Olaru, potrivit Digi24.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5287 secunde