CRUZIME FĂRĂ MARGINI. "Sechestrați" în casă de un câine rănit, dar DRESAT SĂ UCIDĂ!

4316
23
CRUZIME FĂRĂ MARGINI.

Articole de la același autor

Un câine de lupte rănit, corcitură între pitbull și bulldog, a fost găsit atârnând de un stâlp, în Valu lui Traian. Au fost necesare, însă, patru zile și numeroase apeluri telefonice pentru ca cineva din partea autorităților să intervină pentru luarea animalului, un real pericol pentru comunitate!


Totul a început în dimineața zilei de sâmbătă, 22 iunie, după cum ne-a scris prof. dr. Mariana Păvăloiu, localnică a comunei Valu lui Traian. "Moșii de vară. Mă trezește larma «tinichelelor lătrătoare» din propria-mi curte, strada Tudor Arghezi. Ce să fie, ce să fie? Aflu repede pricina: de urechea unui stâlp este spân-zurat un câine mare, negru. (…)Bat la alte porți, cer ajutor să vină cineva să-l desfacă să nu moară animalul. De la un depozit, vin doi tineri. Îndrăznesc să mă apropii, câinele are în jurul gâtului un lanț gros, ce ar ține și un bivol, are urechile tăiate și crestate de mușcături, ochii roșii, dar rugători de câine bătut. Se vede clar ca a fost prins acolo de mână de om. 


Este un câine periculos, aveți grijă, duceți copiii de aici! - conchide unul dintre salvatori. Eliberat, câinele caută umbră, gâfâind. Cu o cange îi las o găletușă cu apă. Mut locul celor doi căței, iar nepoții în casă, mai ales că cel de un an jumate nu are frică de animale, noi l-am învățat să le iubească. Sper ca pe seara, când vipia se va mai stinge, va pleca. Dar nu se întâmplă așa...", astfel își începe istorisirea constănțeanca în vârstă de 62 de ani. 


În următoarele trei zile va încerca, în repetate rânduri, să găsească pe cineva, dintre autoritățile responsabile, dispus să vină să ia câinele, care, în mod evident, a fost folosit la lupte, iar într-un final a fost abandonat, legat de stâlpul din apropierea locuinței din Valu lui Traian. Ghinionul constănțencei a fost, însă, probabil că… a fost sărbătoare!


Încercări eșuate pentru a scăpa de animalul periculos


Astfel, duminică, 23 iunie, de Rusalii, Mariana Păvăloiu a apelat la niște prieteni care dețin un adăpost pentru animale fără stăpân, în Cumpăna, iar medicul veterinar sosește imediat. Dar nu poate să ia câinele, de teamă că le va răni pe celelalte din adăpost. 


Următoarea tentativă este făcută către Zeadin Murat, responsabilul Asociației Protecția Animalelor Constanța: "Luni, 24 iunie. Sânzie-nele. Câinele nu mai este sub vișin. Dar bucuria mea se spulberă repede, intru în solar și ațele rupte, tomate verzi și pârguite pe jos, întinsă între rânduri - dihania. Dau telefon la 112. Amabilă, doamna de acolo mă trimite la primărie, îi răspund că-i zi liberă. Atunci, sensibilă la rugămințile mele, îmi dă nr. tel. 072…, dl. Murat, care se ocupă de animale. Bucuroasă îl sun, pun placa, sunt x, stau pe strada, comuna... Știu este în afara Constanței, dar vă ia ginerele meu cu mașina. Dl. M. nu cedează rugăminților mele, dar îmi dă un nr. de tel. 072…, dl. Geacă. Repet totul despre pățania mea, dl.G. are tarif: 70 de lei deplasarea, 70 de lei anestezicul - o nimica toată zeciuala din pensia mea. Și după anestezie? - întreb eu cu jumătate de glas. Îl urcați în mașină și-l duceți pe câmp, departe de casă. Dar este periculos, poate ieși la drumul mare, sau poate muri de inaniție, încerc eu să argumentez. Nu vreți să scăpați de el? Da, dar nu așa! Fiica mea îl sună pe dl. Murat și-l roagă să ne dea o altă soluție, acesta, agasat, refuză. Ea îi spune că vom încerca să-l omorâm. Închisoarea vă așteaptă! îi răspunde dl. M. Între timp animalul mai dă câte o raită prin solar, se mai tolănește pe plante, că din furtun picură apă și-i răcoare... Așteptăm ziua de mâine, care va fi lucrătoare!", a continuat Mariana Păvăloiu. 


Polițistul vrea cerere scrisă!


Marți, 25 iunie, se rezolvă și problema, este ridicat și câinele, dar după insistențe! "Sun la Primăria Valu lui Traian. Amabilă, doamna de acolo îmi dă nr. tel. 073… Poliția Valu lui Traian. Apelez, răspunde agentul X, pun placa, sunt ș.a.m.d. «Veniți la poliție ori la primărie, depuneți o cerere și, ulterior, vă vom rezolva», mi se răspunde. Încerc să-i explic, sunt peste doi kilometri până acolo. Mama, la 83 de ani, exasperată de prezența animalului periculos, dar și de ravagiile făcute în solar, s-a dus cu furca la el. Abia am temperat-o. Nimic, cerere scrisă. Insist: Dați-mi o adresă de e-mail, scriu și CNP. Nu sunt împuternicit să vă dau adresa! Cerere scrisă! Amărâtă, sun la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, 0241/617.381, îmi răspunde un domn, amabil mă ascultă, își cere scuze că nu mă poate ajuta, dar îmi face legătura cu un coleg care mi-ar putea fi de folos. Povestesc pe scurt epopeea. Domnul îmi spune că au mai rezolvat cazuri de-ale domnului Murat, dar acesta pare a fi periculos. Nu pot să neg. Îmi dă nr. tel 0241550055, al Primăriei Constanța. Doamna de acolo mă trimite scurt la primăria locală. 


Sun din nou, amabilă, doamna îmi dă nr. tel.072…, domnul Fleșaru, care a venit, a văzut câinele și a chemat ecarisajul". Și astfel, după numeroase telefoane date către autoritățile cu rol de răspundere, problema este soluționată de Ion Fleșaru, adminis-tratorul Gospodărire Comunală SRL din localitate, care a solicitat serviciile unei firme private de ecarisaj. 


Anchetă la Poliția Constanța


Se ridică, însă, întrebarea: de ce nu au mers la fața locului și polițiștii din localitate, având în vedere că este vorba despre un câine de lupte, pericol pentru societate și, în plus, existând o lege a protecției animalelor pe care trebuie să o pună în aplicare? Am transmis sesizarea și reprezentanților Poliției Constanța, care au demarat o anchetă. "Comanda IPJ Constanța a luat la cunoștință cele sesizate și a dispus efectuarea de verificări, prin Biroul de Control Intern, pentru a se stabili dacă polițis-tul respectiv a acționat conform normelor și procedurilor în vigoare", este răspunsul transmis, deocamdată, de oamenii legii. Vom reveni pentru a afla rezultatul cercetării. 


Comentează știrea

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Radio Varanul raspunde:
27 iunie 2013
Iesi afara javra ordinara

Ma tem ca aici este mana lui Basescu.Stimata doamna,politia nu are ce sa faca in astfel de cazuri.Cel mult poate sa arunce cu cascheta in caine,cu stema tarii sau cu drapelul national.Pe viitor va rugam sa sunati la Televiziunea Varanului.

constantean
27 iunie 2013
bataie de joc

Inca o demonstratie, daca mai era nevoie, ca nu e bine sa fii simplu cetatean cu nevoi. NU TE BAGA NIMENI IN SEAMA ! Daca spunea la telefon doamna, ca se indreapta cainele spre palatele lui Mitroi, sarea si politia si Zip-ul si garda nationala. Nu ati pus bine problema doamna, acum aveti experienta, stiti cum sa abordati subiectul: nu dumneavoastra aveti probleme, ca dvs nu contati pt ei, primarul ar eprobleme, consilierii locali, altii importanti, va dau si exemple, cum sa alertati autoritatile: UN CAINE INARMAT SE DUCE SPRE PRIMAR, CAINE TURBAT A MUSCAT UN CONSILIER, CAINE PLIN DE SANGE FUGE IN GURA CU O MANA DE FUNCTIONAR CARE TINE NISTE BANI LUATI DIN SPAGA, va asigur ca se teleporteaza ajutoarele pana la dvs !!

admirator
27 iunie 2013
asta e efectul

a prea multor legi timpite... si a mentalitatii organilor noastre... mai votati USL! O sa va treziti si cu tigri pe strazi!

OM
27 iunie 2013
Fara cuvinte!

Cine va face cercetari sa vada ce bestie a lasat animalul intr-o asemenea stare si ce se va intampla cu acest caine care, prectic, n-are nici o vina???

Comunistu
27 iunie 2013
IDIOTUL

In articol se prezinta o stare de fapt reala, la care autoritatile, cele care trebuiau sa ia atitudine, s-au spalat pe maini. Un comentator tampit, " Radio Varanul raspunde" o da pe politika, ca asa l-a invatat ma-sa. Ma inteb , cum s-ar fi simtit el sa aiba in fata usii un astfel de animal, care, de animal este vorba , n-are nici o vina ca un criminal de om l-a adus in stare asta??!!! E lumea plina de idioti care din pacate nu vad ca sunt idioti si se cred "destepti foc" .

Răspuns la: Iesi afara javra ordinara
Adăugat de : Radio Varanul raspunde:, 27 iunie 2013
Ma tem ca aici este mana lui Basescu.Stimata doamna,politia nu are ce sa faca in astfel de cazuri.Cel mult poate sa arunce cu cascheta in caine,cu...
vanatorul
27 iunie 2013
tigri pe strazi

Nicidecum nu vor fi lasati tigri pe strazi, ci vor fi prinsi ori ucisi fara mila. Spre deosebire de aceste javre odioase care umplu strzile, parcurile, trotuarel, parcarile, ... Ca de, trebuie sa manance si gura noastra ceva, a castram un caine de 3 ori si sa il eutanasiem de 2 ori, sa il sterilizam si sa ii dam drumul inapoi ca sa terorizeze in continuare copiii, sa ii dam mancare si apa ca e si el un suflet. Imi vine sa vars.

ZEADIN Murat
27 iunie 2013
REPLICA

Fata de cele relatate in articolul de mai sus ar fi trebuit s-a ceara si parerea persoanelor implicate. Pentru cele intamplate in localitatea Valu lui Traian ar trebui s-a raspunda autoritatile locale.Politia care trebuia s-a identifice imediat proprietarul CAINELUI respectiv conf.legii 60/2003.In localitatatile jud.Cta.sunt zeci de caini cu potential AGRESIV care nu sunt inregistrati.Se vor crea valuri mari si vor cadea multe CAPETE daca se intampla ceva GRAV.Pina atunci sa ne pazeasca cel de SUS.

constantean
27 iunie 2013
cine e animalu?

Ca in cazul copiilor mici, nevinovati care prin neglijenta ajung inftactori si acest caine este o victima a celui ce i-a fost stapan. Cand era pui, nu cred ca era un pericol asa cum nu sunt nici copii. Sa lasi cainele in soare, sa moara de caldura...este inuman. Merita pedepsit cu varf si indesat stapanul, dar razbunarea simt c ao va suporta cainele. Sunt de acord cu indepartarea maidanezilor, s anu mai facem pe printesele, am o scarba de vecina care da mncare la caini si pisici toata ziua langa bloc, e plin de fecale peste tot, dar ea traieste in lume aei. O sa strang un sac de caca.ti si direct la usa i-l descarc...sa nu ma apuce damblaua, ca nu mai am mult.

Dana
27 iunie 2013
tot aia

Bine, nu stiu daca sunteti constienti de faptul ca ori ca l-au luat hingherii, ori ca l-ar fi omorat doamna cu furca, tot aia e.

buta
27 iunie 2013
fara cuvinte

o sa ne manance cainii pe strada si nimeni nu face nimic

Răspuns la: bataie de joc
Adăugat de : constantean, 27 iunie 2013
Inca o demonstratie, daca mai era nevoie, ca nu e bine sa fii simplu cetatean cu nevoi. NU TE BAGA NIMENI IN SEAMA ! Daca spunea la telefon doamna...
23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.1188 secunde