Criza imigranților. Mangalia, "invadată" de refugiați?

5076
8
Criza imigranților care a pus pe jar Uniunea Europeană bate și la ușa României, ajungând, foarte probabil, și în județul Constanța. Se pare că o parte din refugiați - câteva sute! - vor fi cazați în sudul litoralului, mai exact la Mangalia.

În cursul zilei de miercuri, în cadrul unei ședințe de îndată a Consiliului Local, a fost adusă în discuție o solicitare adresată de către Ministerul Afacerilor Interne, mai exact din partea Gărzii de Coastă, în care se solicită identificarea unor spații în care ar putea fi cazați 500 de refugiați. În timp ce unii consilieri resping total ideea, primarul din Mangalia se pune pe treabă și consideră că nu trebuie să dramatizăm. Acesta se bazează pe faptul că refugiații nu au în plan să petreacă prea mult timp în România, ci doar o tranzitează.

"Ni s-a cerut identificarea unei platforme betonate unde să poată fi amplasate corturi. Ei nu vor să stea în România prea mult timp, e posibil doar să tranziteze țara noastră. Oricum ar fi, noi trebuie să fim pregătiți chiar și pentru o zi sau două. Nu trebuie să dramatizăm și să speriem lumea. Este un fenomen, dar nimic dramatic. Poate nici nu vin, dar noi trebuie să fim pregătiți. O să căutăm un spațiu unde să putem amplasa corturile", a declarat, pentru "Cuget Liber", primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu.

Refugiații, la masă cu turiștii?

De cealaltă parte, unii consilieri nici nu vor să audă despre solicitare.

"A fost identificată, ca și locație, parcarea de la Venus, mai exact în zona Hotel Adriana. Am respins din start acest demers. Este inadmisibil să facem campusul acestor refugiați la Mangalia. Nu avem nevoie de așa ceva, deoarece ne-ar prejudicia imaginea. Ce o să se întâmpla la vară? O să ia cina cu turiștii? Trebuie să recunoaștem și să fim conștienți că nu toți sunt pașnici și amărâți și că ei devin violenți. Dacă vin și rămân aici, ce o să se întâmple la iarnă? O să stea în corturi? Nu, clar. O să umble prin casele oamenilor și o să încerce să facă rost de bani", a declarat consilierul local Paul Foleanu.

De asemenea, în adresa solicitată de către Garda de Coastă, este specificat faptul că trebuie găsit un loc de cazare și pentru 23 de polițiști de frontieră. Ofițerii ar urma să le facă față celor 500 de imigranți.

Amintim că, în cursul zilei de marți, în cadrul Consiliului JAI, Uniunea Europeană a ajuns, într-un final, la un acord în ceea ce privește repartizarea refugiaților. Astfel, România ar urma să primească în jur de 5.000 de imigranți.

Menționăm că am cerut un punct de vedere din partea MAI cu privire la solicitarea adresată către Primăria Mangalia, însă, până la închiderea ediției, nu am primit niciun răspuns.

Comentează știrea

moromete
25 septembrie 2015
welcome

cazati-i in Henri Coanda, nu le vor mai trebui Romania in veci.

Marian
25 septembrie 2015
Alte locatii nu mai exista?

Garda de Coasta nu poate impune cetatenilor Mangaliei absolut nimic. Apoi,din totalul de 6000 de refugiati,un procent asa de mare sa fie repartizat unui orasel mic si deja cu moralul general la pamant din cauza saraciei generalizate? Mangalia are suficienti talhari si alte figuri care fac probleme de ani buni si autoritatile sunt de carpa,de unde increderea ca se gestioneaza ceva bine,orice ar fi ? Pe bune,Mangalia ar trebui sa primeasca sprijin,nu refugiati,este un orasel bolnav,trist si umilit,nu este cum se spune in multele lozinci. Nu vorbim de festivalul ala de doi lei din vara,e vorba de niste oameni,cum naiba ai grija de ei cand nici amaratii din Mangalia nu au sprijin?

cititor
25 septembrie 2015
cazare la foleanu

Ce spui de albesti nu ar fi mai bine? Asa nu se mai intersectează cu tine. Nu mai face afirmații cand nu sti despre ce vorbești. Țață comunala.

aha
25 septembrie 2015
comparatie

Pai tot se construiesc de zor cladiri de locuit sociale - se extinde campului H.C. in mare viteza. Poate acesta o fi motivul? Nu ar fi nici o problema, daca ar veni sirieni crestini amarati, speriati de razboi, cu copii ... Dar imaginati-va ca vin unii precum cei din barca, jihadisti etc. Tiganii din H.C. ar fi mici copii pe langa ei.

Răspuns la: welcome
Adăugat de : moromete, 25 septembrie 2015
cazati-i in Henri Coanda, nu le vor mai trebui Romania in veci.
5. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Vasile
25 septembrie 2015
Oferta atragatoare

Urgent! Bani acum! Real! Trebuie doar sa faci pasul de a te convinge ca aceasta oferta este serioasa si reala! Si te vei convinge extrem de repede! E bine sa profiti neaparat de aceasta sansa! Metoda de lucru este foarte simpla si accesibila pentru toti! Cere detalii mai multe cu mentiunea "INFO" la adresa mea de email: [email protected]

dragos
28 septembrie 2015
emigrantii

ce prosti sintem.acesti arabi sint teroristi de ce nu stau acasa sa lupte?vin in tara noastra si nu-I mai putem da afara.

ion
9 octombrie 2015
constitutia

Articolul 3 alineatul 4 din Constitutia Romaniei spune clar despre subiectul IMIGRANTI Primarul si toti filantropii fatarnici sa citeasca constitutia tarii.

Articole pe aceeași temă

Joi, 24 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : Vărsare de sânge, la Mangalia
Miercuri, 23 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : Audi confiscat la vamă
Pagina a fost generata in 0.8591 secunde