Țară, țară, vrem polițiști

Criză de chipiuri pe străzile din Constanța!

1372
1
Criză de chipiuri pe străzile din Constanța! - fondmaimultipolitististrazi1-1347649164.jpg
Zi de zi, în Constanța se petrec infracțiuni dintre cele mai diverse și, cel mai îngrijorător, din ce în ce mai violente: de la spargeri de mașini, care predominau în urmă cu ceva vreme, în prezent s-a ajuns ca bătrânele să fie trântite la pământ, pe bulevardele principale pentru a le fi smulși cerceii din urechi, iar copiii să fie loviți pentru telefoanele mobile.


În același timp, în alte colțuri ale orașului, un magazin este spart sau un hoț din locuință "curăță" un apartament de bani și bijuterii.

Dar ce se întâmplă de partea cealaltă a baricadei? Câți polițiști patrulează zilnic pe străzi, pentru a preveni ca astfel de fapte să se întâmple sau pentru a-i prinde, în cel mai scurt timp, pe infractori? Prea puțini, după cum au admis reprezentanții Poliției Constanța. Astfel, zi de zi, sunt cinci sau șase echipaje auto care patrulează pe străzile municipiului Constanța și care trebuie să răspundă la solicitările parvenite prin Serviciul unic 112.

Mai puțini polițiști decât acum 20 de ani!

Daniel Avasilcăi, liderul Sindicatului Național al Agenților de Poliție - Biroul Constanța, atrage atenția că "situația operativă este mai solicitantă", dar numărul polițiștilor care răspund la solicitări este mai mic: "Sunt mai multe autoturisme, ceea ce înseamnă un trafic intens, deci este nevoie de mai mulți polițiști pe stradă. De asemenea, sunt mai multe tipuri de infracțiuni. Dar în acest timp, Poliția Constanța are un efectiv mai redus decât în urmă cu 20 de ani. Este nevoie de mai mulți oameni, atât în orașe, cât și în mediul rural".

Mai este nevoie de 300 de polițiști pe străzi

La rândul său, comisarul șef Valentin Burlacu, inspector șef al Poliției Constanța a admis că este nevoie de mai mulți polițiști pe străzi. "Niciodată nu am să fiu mulțumit de numărul polițiștilor din Constanța. E adevărat că nu vom fi mulțumiți, dar depinde și de capacitățile manageriale ale instituției de a asigura mobilitatea resurselor umane de care dispunem, pentru a acționa cu eficiență în zonele de interes".

Cât privește numărul de personal necesar, inspectorul șef a adăugat: "Nu pot da cifre exacte, dar cred că încă 300 de lucrători pe ordine publică ar însemna un număr eficient pentru patrularea pe raza Constanței. Știu că Poliția Locală face demersuri pentru mărirea efectivului și se vehiculează același număr, așa că ar fi extraordinar dacă planurile lor s-ar concretiza. În ceea ce privește mediul rural stăm bine în acest moment, nu cred că avem probleme legate de efectiv".



Comentează știrea

haha
15 septembrie 2012
is destui,

agenti de paza,ca doar platiti taxa de liniste :==

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3827 secunde