Cristian Deliorga și Gheorghe Stan au depus jurământul de învestitură ca judecători CCR

215
Cristian Deliorga și Gheorghe Stan au depus jurământul de învestitură ca judecători CCR - cristiandeliorga-1560854190.jpg

Articole recomandate

Cristian Deliorga și Gheorghe Stan au depus, marți, jurământul de învestitură în funcția de judecători ai Curții Constituționale a României (CCR), în fața președintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni.


La eveniment au mai fost prezenți președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, vicepreședintele Senatului, Șerban Valeca, președintele CCR, Valer Dorneanu, membri ai Curții și consilieri prezidențiali și de stat.


Cristian Deliorga și Gheorghe Stan au fost numiți judecători CCR pentru un mandat de 9 ani. Aceștia îi înlocuiesc pe Simona Maia Teodoroiu și Ștefan Minea.


La final, șeful statului le-a urat succes celor doi judecători. "Acum echipa este completă", a spus Iohannis.


La sfârșitul săptămânii trecute, președintele Iohannis a semnat decretele privind eliberarea celor doi din funcțiile de magistrați.


Cristian Deliorga, care a fost judecător la Curtea de Apel Constanța, a fost numit de Senat, la propunerea PSD, ca judecător la CCR.


Gheorghe Stan, care a fost procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție, a fost numit din partea Camerei, tot la propunerea PSD, la CCR.


Sursa: Agerpres.ro




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2157 secunde