Cristian Burci a recunoscut partial acuzațiile. Ce le-a declarat procurorilor

166
Cristian Burci a recunoscut partial acuzațiile. Ce le-a declarat procurorilor - cristianburci-1461949360.jpg
Omul de afaceri Cristian Burci și alți doi inculpați în dosarul delapidării Romvag au recunoscut parțial, în fața procurorilor DIICOT, acuzațiile ce li se aduc și și-au menținut declarațiile în fața judecătorului de drepturi și libertăți, au declarat surse judiciare, pentru News.ro.



Omul de afaceri Cristian Burci a recunoscut parțial acuzațiile care îi sunt aduse de procurorii DIICOT Olt privind mecanismele de devalizare și ducere în faliment a societății Romvag Caracal. El a admis că nu trebuia să ia bani din companie sub forma unor contracte de împrumut către societățile sale și a pus decăderea Romvag pe seama crizei economice.

Cristian Burci a declarat la DIICOT că banii luați de la Romvag reprezentau "urgențe" .

Cristian Burci a fost audiat joi mai mult de opt ore de procurorii DIICOT Olt, timp în care le-a povestit acestora cum, constrâns de împrejurări de natură fiscală, a luat în mod ilegal o sumă mare de bani pentru a acoperi anumite tranzacții, potrivit unor surse judiciare citate de News.ro.

Și fostul director general al Romvag, Ion Dinoiu, și-a recunoscut faptele, dar marea majoritate a infracțiunilor pe care le-ar fi comis le-a pus pe seama presiunii generate de Burci, susțin sursele.

La rândul ei, Denisa Turcu a dat declarații în fața anchetatorilor și a explicat mecanismul infracțional. Cei trei inculpați și-au menținut declarațiile și le-au întărit în fața judecătorului de drepturi și libertăți.

Sursele citate mai precizează că declarațiile celor trei, dar și ale altor inculpați reprezintă probe cu greutate, care întăresc și mai mult acuzațiile. Aceleași surse susțin că practica judiciară în această arie infracțională, dovedită de această manieră, ar trebui să genereze emiterea unor mandate de arestare pe numele celor care comit astfel de fapte.

Tribunalul Olt a respins, joi, cererea procurorilor DIICOT Olt de arestare preventivă a omului de afaceri Cristian Burci și a celorlalți patru reținuți în dosarul delapidării Romvag Caracal și a dispus cercetarea lor sub control judiciar.

Cristian Burci este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, instigare la delapidare cu consecințe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani, instigare la spălare de bani și instigare la evaziune fiscală.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0265 secunde