Crinuța Dumitrean, fostă șefă a ANRP, a fost plasată sub control judiciar

142
Crinuța Dumitrean, fostă șefă a ANRP, a fost plasată sub control judiciar - crinu539adumitrean-1449762544.jpg

Articole recomandate

Fosta șefă a ANRP, Crinuța Dumitrean, omul de afaceri Mihai Rotaru, precum și ceilalți inculpați din dosarul ANRP, vor fi plasați sub control judiciar, informează B1.ro. Decizia luată de Curtea supremă este definitivă.

Aceștia au fost arestați la sfârșitul lunii noiembrie, fiind acuzați că i-a acordat lui Rotaru o despăgubire pentru un teren supraevaluat.

Pe 28 noiembrie, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât arestarea preventivă pentru 30 de zile a Crinuței Dumitrean, a lui Mihai Rotaru, precum și pentru cinci foști membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Rodica Constantinovici și Lăcrămioara Alexandru și Sergiu Negurici.

Măsura a fost luată în dosarul în care deputatul Ioan Oltean este acuzat de trafic de influență. Acesta ar fi primit 600.000 de euro într-o biserică, pentru a-și exercita influența asupra membrilor comisiei ANRP, în scopul obținerii unei soluții favorabile pentru restituirea unui teren.

În acest dosar, DNA a cerut Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputaților Cătălin Teodorescu, acuzat de abuz în serviciu, și Ioan Oltean, acuzat de trafic de influență și complicitate la abuz în serviciu.

Deputații au încuviințat miercuri arestarea prevemtivă a lui Ioan Oltean, însă l-au salvat pe liberalul Cătălin Teodorescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 10 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : Adrian Năstase, audiat
Pagina a fost generata in 1.1003 secunde