Criminalul din Ghindărești va fi expertizat psihic

432
Bărbatul suspectat că l-a omorât pe Alexe Artion, călugărul din Ghindărești, pe care l-a decapitat apoi, urmează să fie supus unei expertize psihiatrice.
Procurorul Andrei Bodean, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, a declarat: "Va fi efectuată o expertiză psihiatrică, pentru a se stabili dacă suspectul Simion Ivan avea discer-nământ în momentul comiterii faptei, dacă este în deplinătatea facultăților mintale sau dacă suferă de vreo afecțiune psihia-trică, pentru a se stabili dacă va răspunde penal".
Realizarea unei expertize psihiatrice, în astfel de cazuri, este obligatorie, căci numai specialiștii pot decide dacă autorii crimelor îngrozitoare aveau discernământ, erau conștienți de gravitatea faptei comise și, prin urmare, vor răs-punde penal.
Expertiza va fi realizată de cadrele medicale din cadrul Servi-ciului de Medicină Legală Constanța.
Reamintim că Simion Ivan, în vârstă de 50 de ani, a recunoscut că l-a ucis pe călugărul Alexe Artion, cu mai multe lovituri de cuțit, după care l-a decapitat și i-a cărat trupul neînsuflețit, într-un sac de plastic, până într-un șanț, la aproximativ 50 de metri de locuința sa. Suspectul și-a justificat gestul spunând că victima i-ar fi propus să întrețină relații sexuale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2156 secunde