Crimă sau sinucidere? Afacerist constănțean, mort după ce i-a explodat mașina

1368
1

Articole de la același autor

Moarte ce ridică semnede întrebare, în județul Constanța. Patronul Cherhanalei 23 August, Viorel Vălimăreanu, a fost găsit carbonizat în mașina sa, pe malul lacului Tatlageac. Primele indicii arată că afaceristul s-a sinucis, dar oamenii legii fac cercetări pentru a stabili dacă într-adevăr așa s-a întâmplat sau alta a fost cauza decesului. Un apel primit, ieri dimineață, în jurul orei 10,40, la Serviciul unic de urgență 112 anunța că pe malul malului Tatlageac arde o mașină. La fața locului a ajuns un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea", dar deja era prea târziu: autoturismul, un Mitsubishi Pajero, era ars în întregime, iar în interior a fost găsit, pe scaunul șoferului, un cadavru carbonizat. 


Martorii, niște pescari din zonă - cei care, de altfel, au și apelat la 112 - au arătat că mașina îi aparținea afaceristului Viorel Vălimăreanu, de 59 de ani, patronul Cherhanalei 23 August și că, cel mai probabil, trupul neînsuflețit al acestuia a fost găsit în autoturism.  Imediat, la fața locului au ajuns polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și criminaliști, pentru a strânge probe, pentru a stabili împrejurările în care a survenit decesul. Din primele informații, oamenii legii iau în calcul varianta sinuciderii. Mai ales că scaunul șoferului, pe care a fost găsit cadavrul, era rabatat, mașina nu era încuiată - ceea ce sugerează, spun anchetatorii, că victima ar fi putut să iasă, să se salveze - iar în portbagajul autoturismului au fost găsite patru butelii deschise. 


Le-a dat bani pescarilor, înainte să moară


Pescarii, angajații afaceristului, le-au spus anchetatorilor că s-au întâlnit cu Vălimăreanu în cursul dimineții de ieri, în jurul orei 8,30, la restaurant. "Chiar a glumit cu noi, ne-a dat 50 de lei, să ne luăm țigări, după care a spus că merge pe malul lacului", a povestit unul dintre pescari. Ulterior, au susținut oamenii, s-au auzit mai multe bubuituri, iar pescarii, alertați, s-au îndreptat spre malul lacului Tatlageac, unde au văzut mașina care ardea ca o torță. Flăcările erau prea mari pentru a putea interveni, să-l salveze. Pentru că trupul neînsuflețit a fost ars în întregime, anchetatorii au întâmpinat dificultăți în identificarea cadavrului. Într-un final, în cursul după-amiezii, comisarul șef Gheorghe Lupșă a confirmat că persoana decedată este afaceristul constănțean. "Am demarat o anchetă, privind o moarte suspectă, urmând să stabilim pe parcursul anchetei dacă este vorba despre sinucidere, nu putem să ne pronunțăm acum", a declarat polițistul pentru "Cuget Liber".


Probleme financiare?


Cât privește motivele care l-ar fi putut împinge pe bărbat la acest gest, oamenii din zonă au invocat problemele financiare. Deși cherhanaua este renumită în zonă, afaceristul nu a fost ocolit de datorii. Pescarii spun că avea împrumuturi pe la bănci și diverse persoane și că le plătea salariile cu întârziere. Ba, mai mult, la fața locului a sosit și un afacerist din Călărași, partener de afaceri cu victima, care le-a spus anchetatorilor că îl împrumutase pe Vălimăreanu cu aproximativ 40.000 de lei în luna august. 


Gurile rele susțineau, ieri, inclusiv că afaceristul s-ar fi apucat de băut în ultima perioadă și că era necăjit din cauza problemelor cu banii. De altfel, nici mașina în care și-a găsit sfârșitul se pare că nu era achitată în întregime. Mitsubishi-ul Pajero, cu numere de Bulgaria, a fost cumpărat de afaceristul constănțean cu 1.500 de euro, dar achitase doar o parte din sumă, au mai spus oamenii din zonă. Toate aceste detalii, dar mai ales probele de la locul incidentului urmează să fie analizate de polițiștii constănțeni. 


O altă tragedie, pe malul lacului Tatlageac 


Aceasta nu este prima moarte tragică de pe malul lacului Tatlageac. În anul 2007, unul dintre partenerii de afaceri ai victimei, Gheorghe Dumitrescu (de asemenea concesionar al lacului, precum Vălimăreanu), a fost ucis de un muncitor, Florin Urzică, ce ulterior s-a dovedit a fi criminal în serie. Potrivit anchetatorilor, criminalul a băut împreună cu colegii, după care s-a îndreptat spre baraca unde dormea afaceristul și, cu un topor, i-a zdrobit capul. Ulterior a fugit la munte, unde a mai ucis o persoană, tot cu toporul.


Comentează știrea

christian louboutin sale uk
28 februarie 2014
christian louboutin sale uk

christian louboutin heels knock off Stiri Eveniment : Crimă sau sinucidere? Afacerist constănțean, mort după ce i-a explodat mașina | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin sale uk http://lifechemicals.beauty-fitnessegypt.com/images/christian-louboutin-simple-pump.asp

Articole pe aceeași temă

Marţi, 14 Ianuarie 2014
Stire din Eveniment : Crimă mascată de incendiu?
Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014
Stire din Eveniment : Cele mai odioase crime din Constanța
Pagina a fost generata in 0.4707 secunde