Crește numărul deținuților care părăsesc penitenciarele. "Nu are nimeni de gând să reabiliteze"

1159
3
Crește numărul deținuților care părăsesc penitenciarele.

Articole de la același autor

Lucrurile par să meargă ca pe roate pentru deținuți, care vor putea pleca și mai repede din închisori. Ordinului ministrului Afacerilor Interne, publicat în Monitorul Oficial la finalul săptămânii trecute, face ca arestul în condiții improprii să fie luat în calcul în comisiile de liberare condiționată a deținuților. 


Angajații penitenciarelor au reluat calculul executării pedepselor de către deținuții aflați în custodie. Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor spune că ordinul apare cu aproape o lună întârziere de la aplicarea legii recursului compensatoriu și toate calculele vor trebui refăcute pentru a fi avute în vedere zilele petrecute în detenție în condiții improprii în aresturi.


Luând în considerare acest aspect, specialiștii se așteaptă la erori de sistem și la cazuri de deținuți care ar fi trebuit deja să fie puși în libertate, în perioada 19 octombrie - 17 noiembrie. O altă veste bună pentru deținuți este că, odată refăcute calculele pentru liberarea condiționată, aceștia vor intra mai repede în comisii și vor avea șanse mari să iasă din spatele gratiilor. 


"Deocamdată nu avem o cifră statistică. Colegii mei de la sectorul evidență o să se ocupe de acest proces de calculare a zilelor și, eventual, a diminuărilor de pedepse, urmând ca un număr de deținuți să fie puși în libertate sau puși în discuție la comisia de liberare condiționată", ne-a precizat Gabriel Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă. 


Cert este că din Penitenciarul Poarta Albă, 82 de deținuți au beneficiat de legea recursului compensatoriu, după ce s-a considerat că au executat perioade din detenție în condiții necorespunzătoare. Peste 200 de deținuți se află în comisii de liberare în acest moment, iar numărul ar putea fi dublat, dacă luăm în considerare ordinul ministrului Afacerilor Interne. 


"În acest moment nu sunt identificate părțile de arest neconforme. Aresturile sunt ceva mai criticate față de pușcării pentru condițiile de detenție. Planuri sunt, dacă am pune fiecare deținut în câte o promisiune de ministru, ar avea fiecare pușcăria lui. Până acum nu s-a întâmplat nimic, s-a aprobat studiul de fezabilitate pentru unul dintre penitenciare, dar studiul nu se mai poate realiza, pentru că nu mai este timp. La anul se va lua totul de la capăt și nici la anul nu se va face nimic pentru că, oricum, nu are nimeni de gând să reabiliteze ceva", a declarat, pentru "Cuget Liber", Sorin Dumitrașcu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor. 


Comentează știrea

ggvjgx
20 noiembrie 2017
foarte bine

Sa li se deie drumu ca e si ei oameni

jjdfgdk
20 noiembrie 2017
corect

Deja un parlamentar pesedeu a fost "cotonogit" bine.I-a furat toata tot ce avea in conacul lui de la tara.Altuia i-a furat gipanul.Politrucii au cazut ca prostii in groapa sapata chiar de ei.Si e numai inceputul.

Răspuns la: foarte bine
Adăugat de : ggvjgx, 20 noiembrie 2017
Sa li se deie drumu ca e si ei oameni
Pavel
20 noiembrie 2017
Romania pauperizata si inumana

Programul de reabilitare ar fi trebuit sa inceapa chiar din timpul detentiei,ori acolo se fac exercitii la sala de forta,ca smardoii sa fie mai tari cand ies. Apoi,nici oamenii din afara gratiilor nu-si gasesc locuri de munca decat eventual ca sclavi moderni. Avem in stat antiromanesc,antiuman.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.49 secunde