CRESC SALARIILE DE LA 1 FEBRUARIE! Iată cine va primi mai mulți bani

711
CRESC SALARIILE DE LA 1 FEBRUARIE! Iată cine va primi mai mulți bani - bani5748587566541225100-1537447434.jpg

Articole recomandate

Ministerului Afacerilor Interne a anunțat, printr-un comunicat, că peste 28.000 de polițiști vor beneficia de o majorare a sporului pentru risc și suprasolicitare neuropsihică de la 5% la 10%, scrie libertatea.ro


"Dintre cei peste 28.000 de polițiști fac parte, spre exemplu, polițiștii de la acțiuni speciale și polițiștii cu atribuții pentru cercetarea la fața locului: judiciariști, criminaliști, pirotehniști, conducători de câini', se precizează în comunicat transmis vineri către Agerpres.

Cu începere de anul acesta, polițiștii care asigură paza, escortarea și supravegherea deținuților, reținuților și arestaților preventiv vor primi o indemnizație pentru pază și supraveghere de 5%.


Majorările vin pentru stimularea unor polițiști care desfășoară activități deosebite și care sunt similare cu cele de poliție judiciară.

"De asemenea, la nivelul conducerii MAI s-a reevaluat modul de acordare a sporului pentru lucrări de excepție și misiuni speciale, ocazie cu care 50 de indicatori reprezentând 50% din salariul de bază conform legii destinați conducerii ministerului au fost redistribuiți către angajați cu funcții de execuție din zona operativă a Poliției, Jandarmeriei și Poliției de Frontieră', mai arată în comunicat.


Începând cu luna ianuarie, salariul minim de bază minim brut este de 1.900 de lei, ceea ce presupune că în MAI nu va exista un salariu de funcție mai mic de 1.900 de lei.

Pentru agenții și subofițeri care au terminat școala în decembrie 2017, salariul de funcție este peste 1.900 de lei, iar venitul net ajunge în jur de 2.500 – 2.600 lei, fără a adăuga alte sporuri.

Creșterile salariale generate de majorarea sporului pentru risc și suprasolicitare neuropsihică de la 5% la 10% și acordarea indemnizației pentru pază și supraveghere de 5% vor intra în vigoare din luna februarie și se vor regăsi în salariile din luna martie, scrie libertatea.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1076 secunde