COZILE DE LA PAȘAPOARTE SCHIMBĂ LEGEA: "Documntele vor fi valabile 10 ani"

492
2
COZILE DE LA PAȘAPOARTE SCHIMBĂ LEGEA:
Ministrul de Interne Carmen Dan a reacționat după plângerile făcute de românii din diaspora legate de cozile la pașapoarte: ministrul a declarat că există o inițiativă legislativă de a prelungi valabilitatea pașapoartelor de la 5 la 10 ani.


Carmen Dan mai spune că, în legătură cu cozile de la ghișee, nu poate configura un sistem doar pentru valorile extreme, întrucât "nu există personal și nici ghișee".

"Am depus o inițiativă de modificare a legii", a spus Carmen Dan anunțând că se lucrează la extinderea valabilității pașaportului de la 5 la 10 ani. Potrivit acesteia, de două -trei luni de zile, numărul cererilor procesate pe zi este de 11.000-12.000.

"Nu se poate dubla numărul de personal sau de ghișee. Nu putem configura un sistem doar pentru valorile extreme.(...) S-a prelungit programul de lucru. În acest domeniu nu ne-am permis să dăm concedii, se lucrează în zilele libere, în 16 județe și în București", a declarat ministrul de Interne la un post TV.

Federația asociaților de români din Europa (FADERE) i-a solicitat recent lui Carmen Dan să rezolve de de urgență situația creată la ghișeele de eliberare a pașapoartelor, altfel pe numele ei va fi depusă o plângere penală.

"De la începutul lunii august în fața ghișeelor pentru eliberarea pașapoartelor s-au format cozi uriașe din cauza neadaptării acestor servicii la valul mare de români care vin din strainătate în vacanță și doresc să își schimbe și documentele", se arată într-un comunicat al FADERE.

Federația amenință că dacă ministrul de Interne nu va rezolva în scurt timp această situțație, îi va face plângere penală.

"Este inadmisibil ca după 10 ani să spui că incă ești luat prin surpindere de românii care în luna august vin în număr mare în tară și doresc să își înoiască documentele. Statul român încă nu s-a obișnuit cu ideea că 25% dintre cetătenii săi sunt plecați în afara țării", mai spun reprezentanții asociației, scrie romanitv.net


Comentează știrea

Constantean
14 august 2017
Pe bune?

Lasa ca nu toti fac pasaport sa plece.Multi se duc sa se plimbe,ca e vacanta,ce nu ati inteles?au romanasii bani,ca,daca nu curge,pica ceva la locul de munca.

Diaspora
14 august 2017
Pasapoarte

Ba nu va e rusine mah, auzi tu nu poate configura sistemul pentru valorile extreme. Mi-am luat viza de America in IE dupa aprox. 2 ore online si dupa inca 30 de minute la ambasada. Aici trebuie sa pierd zile intregi pt o mizerie de pasaport. Dati-va demisia impotentilor, daca in 2017 ma puneti sa stau la coada 3 zile... Habar n-aveti pe ce lume sunteti, adunatura de analfabeti nesimiti cu pile... Deh asta-mi trebuie daca m-a pus draq sa vin in concediu in Ro da nu-i nici o pb nu se va mai intampla... Va doresc un stat la coada placut dragi compatrioti, eu o sa-mi fac d-ala temporar la ambasada unde stau si sa fiu eu al draq daca mai calc vreodata in mizeria asta de tara !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0647 secunde