COVID-19 se răspândește în Poliție! "Colegii au familii și se tem pentru sănătatea lor!"

591
COVID-19 se răspândește în Poliție!

Articole de la același autor

În ultima perioadă, este în creștere numărul polițiștilor constănțeni confirmați cu COVID-19 sau care sunt în izolare la domiciliu, fiind contacți direcți ai unor persoane diagnosticate cu acest virus. Ba mai mult, voci din rândul polițiștilor acuză că, în urma confirmărilor, nu se iau măsuri speciale și nici nu se fac anchete epidemiologice, așa cum ar trebui.

Polițiștii sunt în prima linie în ceea ce privește lupta cu răspândirea noului coronavirus în rândul populației. Încă din prima zi a stării de urgență, au fost pe stradă, inclusiv cei care până în acel moment lucrau doar dosarele penale, pentru a veghea la respectarea restricțiilor impuse în încercarea de a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2. Au lucrat în schimburi, inițial chiar și fără a avea toate măsurile de protecție necesare (măști de protecție și mănuși suficiente), apoi au fost desemnați să păzească centrele de carantinare și să verifice dacă persoanele izolate la domiciliu respectă măsurile impuse. Acesta este motivul pentru care, în ultimele zile, sindicaliștii din sistemul polițienesc au tot atras atenția guvernanților asupra necesității ca și polițiștii să primească, asemenea cadrelor medicale, stimulentul de risc de 2.000 de lei. Mai ales că numărul celor confirmați cu COVID-19 a început să crească și în rândul polițiștilor.

De exemplu, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța au fost confirmați cu coronavirus, de la începutul pandemiei până în prezent, 12 polițiști.

Zeci de polițiști din Constanța, în izolare la domiciliu „De la începutul pandemiei cu

COVID-19 și până la data de 29.10.2020, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au fost confirmați 12 polițiști, dintre care 4 la nivelul Poliției municipiului Constanța”, ne-au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Pe de altă parte, în acest moment, la nivelul IPJ Constanța sunt în izolare la domiciliu 31 de polițiști, ca urmare a contactului cu persoane depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. „Fiecare polițist din cadrul IPJ Constanța a fost instruit și este instruit permanent cu privire la modalitățile de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus. Totodată, la nivelul unității noastre sunt distribuite permanent materiale și echipamente de protecție”, au mai declarat pentru „Cuget Liber” reprezentanții IPJ Constanța.

Faptul că zeci de polițiști constănțeni sunt la domiciliu, adăugat la deficitul de forțe de ordine care există deja – de aproximativ 24%, la nivelul IPJ Constanța, pune o presiune mai mare pe cei care rămân să asigure serviciul polițienesc. „Se ajunge să lucrăm mai multe ore suplimentare, să acoperim deficitul de personal. Peste tot este nevoie de oameni, dar în special în mediul rural. Sunt secții unde deficitul ajunge la șase – opt oameni”, ne-au spus surse din rândul polițiștilor. În acest context, în ultima perioadă, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne au început demersuri pentru angajări pe perioadă determinată de șase luni.

Acuzații la Secția 5 Poliție

Cel mai recent, potrivit informațiilor noastre, a fost confirmat COVID-19 un polițist din cadrul Secției 5 Poliție. Un coleg a reclamat, ulterior, că la nivelul unității de poliție nu au fost urmați pașii pentru a asigura o protecție adecvată celor care au rămas să continue activitatea.

„Ieri, un coleg al meu a fost depistat pozitiv la virusul SARS-COV-2 și este izolat la domiciliu. Până la ora postării, nimeni de la DSP nu a venit la secție să facă anchetă epidemiologică, iar de la nivelul conducerii IPJ Constanța niciun șef nu a întreprins vreo activitate sau măsură cu privire la acest lucru. Ceilalți colegi nu au familii? Nu se tem pentru sănătatea lor și a membrilor familiilor lor? Acesta nu este primul caz la mine la subunitate, primul fiind în „era” Dancu – Chiru. Nici atunci nu s-a luat nicio măsură din partea conducerii IPJ și a Poliției municipiului Constanța. Văd că se păstrează aceeași meteahnă și bănuiesc că așa este peste tot în M.A.I.. Aștept conducerea să mă cheme iar să avem niște contre”, a reclamat un polițist în mediul online.

„La data de 26 octombrie, un polițist din cadrul Poliției municipiului Constanța a anunțat telefonic faptul că s-a prezentat la spital, întrucât avea simptome specifice COVID-19. S-a dispus ca acesta să rămână în autoizolare la domiciliu până la aflarea rezultatului. La data de 28 octombrie, polițistul a fost confirmat cu COVID-19, acesta rămânând in continuare izolat la domiciliu. Menționăm faptul că, de la data de 23 octombrie și până în prezent, polițistul nu s-a prezentat la locul de muncă.

Polițiștii din cadrul IPJ Constanța au informat Direcția de Sănătate Publică și Centrul Medical al IPJ, în vederea dispunerii măsurilor corespunzătoare”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.361 secunde