COTAR: Cerem demisia de onoare a ministrului Lucian Șova

139
COTAR: Cerem demisia de onoare a ministrului Lucian Șova - protesttransportatorivs-1540452062.jpg

Articole recomandate

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a anunțat joi că cere demisia ministrului Transporturilor, Lucian Șova, și nu va trimite o delegație la întâlnirea care ar trebui să aibă loc la minister.

Confederația a fost chemată joi, de la ora 10.00, la o întâlnire cu ministrul Lucian Șova. "COTAR nu va trimite delegație la Ministerul Transporturilor, și cere demisia de onoare a ministrului, pentru că nu a reușit să-și îndeplinească atribuțiile, de la preluarea mandatului, până în prezent", se arată în comunicat.

Reprezentanții COTAR au subliniat că refuză categoric invitația la un "dialog tardiv".

"Nu înțelegem de ce ne cheamă abia acum actualul ministru Lucian Șova, al cărui minut de muncă este foarte scump. S-a gândit să cheme reprezentanții COTAR la discuții tot pe marginea modificărilor pe care domnia sa le dorește a fi aduse în continuare la OMT 980/2011. Din păcate, ne vedem nevoiți să-i prezentăm domnului Șova un refuz categoric pentru acest dialog tardiv", se arată în comunicat.

Transportatorii consideră că ministrul a venit cu unele modificări legislative, în domeniul transportului de persoane, punându-i în imposibilitatea de a se pregăti pentru atribuirea din martie 2019.

"Toate modificările solicitate acum sunt tardive. Rămânem consecvenți și îi cerem în continuare retragerea acestui proiect de Ordin de ministru, odată cu demisia", se arată în comunicat.

În ultimele săptămâni, transportatorii l-au criticat de mai multe ori pe ministru pentru că a modificat regulile de atribuire a licențelor de transport rutier de persoane, fără să existe un studiu la nivelul întregii țări.

"Liberalizarea și reglementarea pieței de transport de persoane trebuie să fie reglementate prin lege, nu printr-un ordin. În funcție de negocierile din perioada următoare, membrii COTAR vor decide dacă in perioda urmatoare vor relua protestele în stradă. După cel mai mare scandal din ultimii ani în transportul rutier de persoane, ordinul 980/2011, varianta îmbunătățită, documentul ce stabilește soarta unei piețe de peste 400 milioane euro/an, a rămas pe biroul ministrului Transporturilor, Lucian Șova", se arată în comunicat.

În 11 octombrie, președintele Federației Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu, a anunțat că peste 16.000 de autovehicule comerciale vor întrerupe activitatea la nivel național, pe o perioadă nedeterminată, în semn de protest față de ordinul dat de Lucian Șova, prin care acesta a modificat normele privind transportul interjudețean de persoane.

Ministrul Transporturilor a declarat, atunci, că protestul transportatorilor de persoane este un boicot organizat care vizează menținerea unor monopoluri, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4875 secunde