Mai multe ştiri online:

Cosmetice și jucării contrafăcute, confiscate în Portul Agigea

Ştire online publicată Vineri, 12 Aprilie 2019. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Polițiștii de frontieră au oprit un lot de cosmetice și jucării contrafăcute, venite din China, care urmau să ajungă în magazinele din țara noastră. Oamenii legii au depistat produsele în urma unui control amănunțit la un container sosit în Portul Constanța Sud Agigea din China, având ca destinatar o societate comercială din București.


Au fost astfel descoperite, 6.332 bunuri, jucării, cosmetice și articole electronice, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute. Polițiștii de frontieră au extins cercetările și, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, în cursul zilei de miercuri, 10 aprilie, s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. De asemenea, s-a stabilit că administratorul firmei este un cetățean român, în vârstă de 48 de ani.
„Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 1.096.700 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare fiind dispuse măsuri legale care se impun. Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute”, explică reprezentanții Gărzii de Coastă. 
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7151 secunde