Corpurile a doi pescari români morți în urma coliziunii de la Shoreham, găsite și recuperate

230
Corpurile a doi pescari români morți în urma coliziunii de la Shoreham, găsite și recuperate - romaniinecatianglia44146700-1502785290.jpg

Articole recomandate

Corpurile a doi pescari români, a căror ambarcațiune s-a scufundat în largul Shoreham în urmă cu peste o săptămână, au fost recuperate, a anunțat poliția, relatează BBC, preluat de News.ro.


Mircea Ilie, în vârstă de 40 de ani, și Irinel Popovici, în vârstă de 41 de ani, ambii din Brighton, făceau parte dintr-un echipaj de patru oameni.

Singurul supraviețuitor, un bărbat în vârstă de 45 de ani originar de la Londra, a fost găsit ținându-se de o baliză în dimineața de 6 august, după ce ambarcațiunea s-a scufundat.

Românul Traiam Dumitrache, în vârstă de 50 de ani, a decedat în acea dimineață, anunțau autoritățile atunci.

Corpurile lui Ilie, de la Elm Grove, și Popovici, de la Barcombe Road, au fost găsite luni dimineața, pe 14 august, la aproximativ patru kilometri în largul Portului Shoreham.

Un pescar a alertat Paza de Coastă după ce a văzut un corp în apă. O barcă de salvare aparținând RNLI Shoreham a fost trimisă, iar aceasta a adus la țărm și un al doilea corp, văzut în apă tot luni, două ore mai târziu.

Ambarcațiunea ar fi intrat în coliziune cu o ambarcațiune cu braț de excavator, Vertrouwen, care se îndrepta către Grimsby.

"Poliția se află în contact cu proprietarii, MacDuff Shellfish Ltd, care cooperează deplin în anchetă", a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

Ambarcațiunea de mici dimensiuni pentru pescuit de plăcere a plecat din Portul Shoreham către miezul nopții de 5 spre 6 august.

Ea s-a ciocnit cu ambarcațiunea mai mare și s-a scufundat după ce a lansat un mesaj de salvare.

Un pescar comercial l-a descoperit pe supraviețuitor, iar corpul lui Dumitrache a fost recuperat cu un elicopter al Paze de Coastă.

Direcția de anchetă pentru accidente maritime examinează ceea ce s-a întâmplat, scrie romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Februarie 2017
Stire din Eveniment : Depistați în timp ce pescuiau ilegal
Sâmbătă, 05 Septembrie 2015
Stire din Social : Festivalul Pescarilor, la Eforie
Pagina a fost generata in 0.3559 secunde