Corpul maiștrilor militari, la ceas aniversar: 112 ani de înaltă pregătire și profesionalism!

203

Articole de la același autor

Corpul maiștrilor militari de marină a aniversat joi, 6 mai, 112 ani de la înființare. În 1909, Regele Carol I semna decretul care consfințea constituirea corpului militar sub denumirea de „maeștri de marină șefi de specialitate”, iar în prezent prestigiul acestei profesii „constituie motive solide pentru tinerii care aleg să îmbrace uniforma acestei categorii de personal din Armata României”, au arătat reprezentanții Forțelor Navale.

„Documentul istoric arată că menirea acestei categorii de personal militar era aceea de a fi șefi de specialitate, ajutoare ale ofițerilor de marină la bordul navelor de luptă și care, la nevoie, să poată suplini atribuțiile ofițerilor, ca șefi de magazii, depozite și ateliere, pentru păstrarea materialelor marinei și pentru exploatarea tehnicii de bord. Istoria acestui corp militar a cunoscut capitole dintre cele mai complexe. A traversat două războaie mondiale și și-a consolidat poziția și statutul prin înalt profesionalism și printr-un devotament necondiționat arătat valorilor promovate sub drapelul tricolor”, au afirmat reprezentanții Forțelor Navale.



În prezent, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale are privilegiul de a fi formatorul celor care se îngrijesc de tehnologia și aparatura de la bordul navelor și se asigură în fiecare zi de succesul grupelor și echipajelor.


În această zi, reprezentanții Forțelor Navale, ai Școlii Militare de Maiștri Militari, cât și ai Centrului de Scafandri și-au exprimat recunoștința pentru maiștrii militari.


„La 112 ani de la înființare, Centrul de Scafandri își arată recunoștința față de toți maiștrii militari de marină ce au făcut sau fac parte din marea familie a scafandrilor și transmite un salut camaraderesc însoțit de urări de sănătate, putere în muncă, împliniri și bucurii tuturor celor ce au ales această nobilă meserie!”, au transmis mai-marii Centrului de Scafandri.


„Aceleași valori, care îi motivează pe tineri să aleagă să poarte pe umeri tresele aurii de maistru militar de marină, încredințează Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale nobila responsabilitate de a fi mereu în pas cu vremurile și cu cerințele profesionale de ordin național și internațional, pentru a putea oferi Forțelor Navale Române tehnicieni de specialitate complet și complex instruiți, capabili să ducă lupta pe mare și pe fluviu, făcând față oricând provocărilor de securitate ce ar putea apărea.


Absolvenții Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au datoria de a duce mai departe realizările și de a completa lecțiile predate de generații întregi în cei 112 ani de existență a acestui corp profesional și să se asigure că Forțele Navale Române își ating potențialul de operativitate și competență”, au declarat și reprezentanții Școlii Militare de Maiștri Militari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4504 secunde