Coronavirus: 61 de cetățeni români au fost testați pozitiv pentru COVID-19 la intrarea în Grecia

228
Coronavirus: 61 de cetățeni români au fost testați pozitiv pentru COVID-19 la intrarea în Grecia - grecia-1595437768.jpg

Articole recomandate

Un număr de 61 de cetățeni români au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus la intrarea în Grecia în perioada 1-19 iulie, a anunțat marți șeful Protecției Civile elene, Nikos Hardalias, citat de publicația online keeptalkinggreece.com.


Potrivit responsabilului grec, în perioada menționată au fost testate pentru COVID-19 la intrarea în Grecia 127.900 de persoane, respectiv 13% din totalul cetățenilor străini care au intrat în această țară pe la frontierele aeriene, terestre și maritime, fiind astfel confirmate 295 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.


''Majoritatea cazurilor confirmate în rândul turiștilor provin din Serbia (78), Bulgaria (63), România (61), Albania (23) și SUA (6)'', a declarat Nikos Hardalias.


El a precizat că numai 53 dintre aceste cazuri sunt în prezent active, 35 sunt vindecate, iar ceilalți turiști confirmați pozitiv au revenit în țările lor.


''Am știut că vor fi cazuri importate în rândul vizitatorilor străini, dar am operaționalizat un sistem de screening al călătorilor și de identificare a posibilelor cazuri, astfel încât atât vizitatorii cât și cei care lucrează în zonele turistice să fie protejați'', a mai declarat oficialul grec.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2867 secunde