Copiii, sărbătoriți cum se cuvine de polițiști, jadarmi, pompieri și… deținuți

426
Copiii, sărbătoriți cum se cuvine de polițiști, jadarmi, pompieri și… deținuți - politia2-1338500249.jpg
Ziua de 1 iunie va fi sărbătorită, astăzi, la Penitenciarul Spital Poarta Albă printr-o serie de activități menite să ajungă la sufletul persoanelor private de libertate aflate în custodia penitenciarului.

Proiectul derulat de Serviciul Educație și Asistență Psihosocială cuprinde o serie de activități care se vor desfășura pe parcursul zilei, printre care vizionarea unui material informativ urmat de o dezbatere privind însemnătatea zilei de 1 Iunie, stabilirea câștigătorilor concursului de creație "Scrisoare copilului meu", aflat la a doua ediție, confecționarea de jucării din materiale neconvenționale, a specificat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Spital Poarta Albă, subcomisar Simona Dumitrescu.

"Sublinierea rolului de părinte pe care persoanele private de libertate îl îndeplinesc contribuie la schimbarea atitudinii și mentalității din comunitate în legătură cu situația acestora și posibilitatea de reintegrare în societate", este de părere subcomisarul Simona Dumitrescu.

Și Serviciul Poliției Rutiere Constanța, alături de reprezentanți ai Ministerului Sănătății Publice și de alți parteneri, astăzi, între orele 9,30 - 10, vor oferi cadouri copiilor care se află internați în Spitalul Clini Județean Constanța, victime ale unor accidente rutiere.

Inspectoratul Pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța invită copiii la o expoziție de tehnică și mijloace de intervenție, astfel că micuții care vor să vadă echipamentele de stins incendii, de descarcerare sau cele ale pirotehnicienilor și scafandrilor de intervenție sunt așteptați, astăzi, între orele 11 - 14, în parcul de lângă Primăria Constanța.

Și la Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța va fi, astăzi, sărbătoare! A fost "decretată" "Ziua Porților Deschise", ocazie cu care sunt așteptați aproximativ 100 de elevi ai Școlilor cu clasele I-VIII Ion Jalea, Mihai Viteazu, Aurel Vlaicu și B.P. Hașdeu, din Constanța. Copiii vor putea vizita Sala Tradițiilor, vor putea asista la o serie de exerciții demonstrative, dar li se va prezenta și tehnica de luptă a militarilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 31 Mai 2012
Stire din Cultură-Educație : Luni nu se fac cursuri
Pagina a fost generata in 0.2492 secunde