Copii pierduţi pe plajă. Sfaturi pentru părinţi

167
Copii pierduţi pe plajă. Sfaturi pentru părinţi - copiipierduti2-1599847776.jpg

Articole de la același autor

Deşi sezonul estival este aproape de final, pe plaje sunt încă multe familii în vacanţă. Polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Poliției stațiunii Mamaia, sprijiniți de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Tomis Constanța, continuă seria activităților preventive în situația disparițiilor de minori de pe plajă.

Polițiștii au stat de vorbă cu părinții veniți în concediu, dar și cu minorii, și le-au explicat pericolele la care pot fi expuși prin ignorarea unor reguli elementare de protecție. Împreună au stabilit o serie de măsuri ce pot fi aplicate, astfel încât concediul să nu se transforme într-un eveniment neplăcut.

„În scopul prevenirii disparițiilor de minori, polițiștii vă recomandă să discutați cu copiii, atunci când vă aflați în locuri aglomerate, precum plaje și supermarketuri, să nu se depărteze de dumneavoastră. Dacă s-au rătăcit, este bine să nu intre în panică și să nu părăsească locația respectivă. Să ceară ajutorul unei persoane în uniformă, polițist, jandarm, pompier, polițist local etc., sau chiar să se adreseze unor familii cu copii ori lucrătorilor unor societăți comerciale. Învățați copilul să memoreze numărul de telefon al unuia dintre părinți”, mai spun reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Activitățile desfășurate fac parte din campania de prevenire a disparițiilor de minori de pe plajă și a traficului de minori „Mami, știi unde sunt?”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4677 secunde