Copii morți după deratizarea din bloc. Patronul firmei, REȚINUT!

307
Copii morți după deratizarea din bloc. Patronul firmei, REȚINUT! - incidentbloctimisoara5-1574149184.jpg

Articole recomandate

Procurorii l-au reținut, marți dimineața, pe patronul firmei care a efectuat deratizările în două blocuri de locuințe din Timișoara.

Într-unul dintre imobile, situat pe strada Mioriței, în decurs de câteva zile, au murit un copil de 3 ani, un bebeluș și mama acestuia.

Alți 12 adulți și 8 copii sunt spitalizați.

În jur de 30 de locatari ai unui al doilea bloc de locuințe din oraș au fost evacuați, luni seara, de autorități. Imobilul este situat pe strada Vaida Voievod.

Potrivit reprezentanților ISU Timiș, măsura de evacuare completă a blocului de a fost luată preventiv, pentru măsurători care să identifice nivelul de substanțe periculoase.

"În urma identificării unui singur apartament, care a efectuat aceeași operațiune de dezinsecție și deratizare cu aceeași firmă, s-a dispus evacuarea completă a blocului, ca măsură preventivă", a anunțat ISU Timiș.

Ușa apartamentului în care s-a făcut deratizarea a fost sigilată cu bandă adezivă, iar cei 31 de locatari ai blocului au fost evacuați, fiind transportați spre spații de cazare puse la dispoziție de municipalitate.


Ministerul Sănătății a anunțat, luni seara, că alți 12 copii și 8 adulți au fost internați în spital, aceștia fiind în stare bună, cu o evoluție favorabilă.

În acest caz, anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seară, că proprietarii blocului au contractat firma care a făcut deratizarea, nefiind comandată la nivel local. Șeful executivului susține că folosirea acelor substanțe trebuie sancționată.

"Imediat ce am aflat de această situație am luat legătura cu ministrul de Interne, iar acesta a intervenit imediat la prefect pentru luarea măsurilor care se puteau lua. Acolo este un imobil unde sunt proprietari privați, ei au contractat firma respectivă care a făcut dezinsecția. Nu a existat o dezinsecție care să fie comandată într-o operațiune care să fie efectuată la nivelul…Faptul că există astfel de substanțe și că există firme care utilizează astfel de substanțe, asta trebuie sancționat imediat. În ceea ce privește intervenția ulterioară, imediat din momentul respectiv prefectul a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență, a dispus evacuarea tuturor locatarilor din imobil", a spus Ludovic Orban, la Realitatea PLUS.

În opinia sa, administratorul blocului este vinovat că nu a verificat dacă firma de deratizare are toate avizele necesare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6319 secunde