Copii dispăruți în mod misterios, în Constanța. Cazuri nerezolvate de ani!

3007
Copii dispăruți în mod misterios, în Constanța. Cazuri nerezolvate de ani! - fondcopiidisparuti-1570562323.jpg

Articole de la același autor

În evidențele Inspectoratului de Poliție Județean Constanța sunt, în acest moment, 37 de copii dați dispăruți. Copii despre care nu mai știe nimeni nimic, în cazul unora de mai bine de doi ani. În niciunul dintre dosare, spun oamenii legii, verificările nu au scos la iveală că minorii ar fi fost răpiți ori urcați cu forța în vreun autoturism. Nu trebuie uitat, însă, că în Constanța au existat, de-a lungul timpului, dispariții de copii încheiate tragic sau care, de ani buni, sunt încă înconjurate de mister. 


Cazul "Caracal", așa cum a fost numit generic dosarul privind dispariția a două tinere, Alexandra și Luiza, care ar fi fost răpite și ucise de Gheorghe Dincă, dar și cazul micuței Mihaela din Dâmbovița, răpită de un cetățean olandez de pe drumul de la școală spre casă, abuzată și omorâtă, au îngrozit o lume întreagă. Au îngrozit și au ridicat o sumedenie de întrebări cu privire la disparițiile de copii din țara noastră. 


Căci, așa cum arată și evidențele Poliției, disparițiile de copii semnalate anual în țara noastră este de ordinul miilor! În luna august, reprezentanții Poliției Române arătau că, în primele opt luni ale anului 2019, au fost sesizate aproape 2.900 de cazuri de dispariții de minori. În multe cazuri, este vorba despre copii cu plecări repetate de la domiciliu, care aleg să fugă din nou la scurt timp după ce sunt găsiți. 


La nivelul județului Constanța, în perioada ianuarie - septembrie, IPJ Constanța a înregistrat 312 sesizări privind minori dispăruți. 


"Cele 312 sesizări privesc 162 de persoane, unii minori având plecări repetate de la domiciliu. În urma eforturilor polițiștilor Serviciului Investigații Criminale și al polițiștilor de la subunitățile din cadrul IPJ Constanța, au fost soluționate 281 de cazuri", ne-au precizat reprezentanții IPJ Constanța. 


Astfel, în prezent, sunt 31 de copii dispăruți pe parcursul lui 2019, despre care nu se mai știe nimic. Acestora li se adaugă însă alți șase copii dispăruți, dintre care doi de mai bine de doi ani, iar patru de un an, în cazul cărora dosarele nu au fost încă soluționate. 


Mister în jurul dispariției unei tinere din Cernavodă 
"Cel mai vechi caz de dispariție a unui minor rămas nesoluționat, înregistrat la IPJ Constanța, este al unui minor în vârstă de 14 ani, plecat în mod voluntar la data de 27 iunie 2017 dintr-un centru aparținând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Copilul este cunoscut cu plecări voluntare. Nu se pot oferi mai multe detalii, deoarece nu există acord de mediatizare", au precizat, pentru "Cuget Liber", reprezentanții IPJ Constanța. 


De aproape doi ani este dată dispărută și Teodora Zamfir, o tânără din Cernavodă. În după-amiaza zilei de 12 noiembrie 2017, Teo, pe atunci elevă a Liceului "George Călinescu" Constanța, a ieșit la un club cu colegii. De acolo, se pare că s-ar fi îndreptat către podul feroviar din Cernavodă. Acolo i-ar fi fost găsit rucsacul. Bănuiala a fost că s-ar fi aruncat în Dunăre, dar nici până în prezent împrejurările dispariției nu au fost elucidate, nu i-a fost găsit trupul - asta dacă se ia ca veridică posibilitatea că s-ar fi aruncat în apele fluviului - și nici nu se știe nimic de soarta tinerei. 


"Sesizările privind dispariția unei persoane, inclusiv minori, rămân în atenția Poliției până la clarificarea situației acesteia sau, conform procedurilor în vigoare, 20 de ani în evidența activă și 10 ani în evidența pasivă", ne-au precizat reprezentanții Poliției Constanța cu privire la cât timp vor fi în atenția oamenilor legii cazurile de dispariții. 


Având în vedere că, în ambele cazuri de răsunet care au avut loc în țara noastră, soldate cu crime îngrozitoare, verificările au arătat că victimele au fost răpite, acesta a fost unul dintre aspectele referitor la care am dorit să primim precizări de la IPJ Constanța. Potrivit reprezentanților instituției, în niciunul dintre cazuri, nu există indicii că minorii ar fi fost răpiți sau urcați cu forța într-un autoturism. 


Morți chinuite. Călăul unui copilaș de 4 ani, necunoscut și după 15 ani! 
Se impune menționat, însă, că la nivelul Constanței au fost înregistrate, de-a lungul timpului, dispariții de copii încheiate tragic, de răsunet la vremea respectivă. De exemplu, este cazul constănțeanului Vlăduț Tudor, un băiețel de 4 ani și 8 luni, care a dispărut, pe 17 octombrie 2004, de lângă mama lui, în pădurea de la Niculițel din Tulcea. A fost găsit după o săptămână, într-o râpă aflată la o distanță considerabilă. Voluntarii care l-au găsit au susținut că încă era în viață. Medicii afirmau că ar fi fost mort deja de 48 de ore. Cert este, însă, că și în prezent, după 15 ani, sunt multe întrebări fără răspuns cu privire la dispariția și moartea lui. Și, cel mai important, încă nu se știe cine i-a fost călău! 


Șocant a fost, de asemenea, sfârșitul micuței Andreea Dodan, o copilă de 6 ani, care a dispărut pe 1 august 2005, de acasă, din satul Plopeni. Șase luni a fost căutată fetița, cu efective impresionate de polițiști și jandarmi, cu elicopterul, cu câini de urmărire. În acest timp, fetița era îngropată la 20 de metri de casa ei. Criminalul, un bun prieten de familie, Adrian Florescu, a omorât-o și a batjocorit-o, după care i-a băgat trupul inert într-un sac de rafie, pe care l-a îngropat în ogradă. Ulterior, foarte săritor, a participat alături de părinți și polițiști la scotocirea împrejurimilor. Ba chiar a băut seri la rând cu tatăl micuței și l-a consolat pentru pierderea copilei. După șase luni, a început să dea semne de slăbiciune și într-un final a recunoscut crima. Mutase între timp cadavrul într-o groapă adâncă de aproape 2 metri, peste care turnase și ciment. 


XXX 
Din cazuistica înregistrată la nivelul IPJ Constanța, cele mai dese motive care duc la dispariția minorilor sunt neînțelegerile cu familia, teribilismul și dorința de aventură personală. Din totalul cazurilor de minori dispăruți în 2019, 89 au fost fete și 73 băieți. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4603 secunde