Convoi militar albanez, blocat de protestatari să ajungă în România la exercițiul NATO Noble Jump

280
Convoi militar albanez, blocat de protestatari să ajungă în România la exercițiul NATO Noble Jump - download-1496478516.jpg

Articole recomandate

Membri ai Partidului Comunist grec care participau la un protest au blocat o autostradă, în nordul țării timp de mai multe ore, pentru a împiedica un convoi militar albanez să ajungă la un exercițiu militar NATO în România, au anunțat autoritățile elene, potrivit Associated Press.


Zeci de protestatari au împiedicat 19 vehicule militare vineri, timp de peste patru ore, să treacă pe o autostradă cu plată în apropiere de localitatea Kozani.


Protestatarii au lăsat toate celelalte vehicule să treacă.


Ei purtau un banner cu mesajul "Asasinini NATO, plecați acasă".


Convoiul militar albanez, din care făceau parte camioane și autobuze a căutat o rută alternativă.


Statul Major albanez a anunțat într-un comunicat că trupele se îndreptau "către destinația finală".


"Toți militarii sunt sănătoși și sunt însoțiți, sub măsuri stricte de securitate, de autorități militare și civile elene", se arată în acest comunicat remis AP.


Aproximativ 2.000 de militari și peste 500 de vehicule se îndreaptă către poligonul de antrenament de la Cincu, în centrul României, pentru a participa la exercițiul NATO Noble Jump.


Între țările care participă la exercițiu se află Marea Britanie, Germania, Olanda, Spania, Polonia, Norvegia și Albania.










Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3241 secunde