Control de amploare la Penitenciarul Poarta Albă. Celula lui Borcea, plină de pastile

Vineri, 29 Ianuarie 2016
916
Corpul de Control al ministrului Justiției efectuează, începând de vineri, o acțiune de control la Penitenciarul Poarta Albă,  ca urmare a ordinului dat de ministrul Raluca Prună. 


Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției, controlul vizează verificarea modului de respectare a drepturilor și libertăților persoanelor private de libertate, precum și a oricăror alte încălcări ale dispozițiilor legale.


"În baza ordinului ministrului Justiției, Raluca Prună, inspectori din cadrul Corpului de Control al ministrului aparținând Ministerului Justiției efectuează, începând de astăzi (n.r. vineri), o acțiune de control la Penitenciarul Poarta Albă. Acțiunea de control are ca obiective principale verificarea modului de respectare a drepturilor și libertăților persoanelor private de libertate, precum și a oricăror alte încălcări ale dispozițiilor legale dacă aceasta rezultă pe parcursul controlului", se arată în comunicat.


Cristi Borcea, un deținut cu privilegii
Unul dintre deținuții cu privilegii a fost Cristi Borcea, care, potrivit presei, vorbea la telefon ori de câte ori voia, chiar și în afara orelor de program, avea parte de bunuri interzise după gratii și putea deține mai mulți bani decât este permis. 


În perioada în care era închis la Poarta Albă, în celula lui Cristi Borcea s-au găsit 443 de comprimate, medicamente psihotrope. Chiar dacă ar fi avut prescripție pentru toate medicamentele, acestea trebuiau să se afle la dispensarul penitenciarului, nicidecum în celula lui. 


"S-a constatat că la data de 22.07.2014, când se afla în custodia Penitenciarului Poarta Albă, a fost supus unei percheziții în urma căreia în bagaje s-au găsit mai multe pungi cu medicamente. Printre aceste pungi se aflau un număr de 443 de pastile de medicamente psihotropeý (pentru acest tratament avea recomandare de la psihiatru)", se arată într-un raport al Corpului de Control al ANP, citat de romaniatv.net. 


Totuși, inspectorii care au făcut controlul susțin că din fișa medicală a lui Cristi Borcea nu rezultă că el ar avea nevoie de acele substanțe psihotrope, astfel că în cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, iar procurorii vor investiga cazul, urmând să stabilească de ce avea Cristi Borcea nevoie de respectivele medicamente. Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.17 secunde