Control de amploare al IGPR: 18 mandate europene de arestare

249
Control de amploare al IGPR: 18 mandate europene  de arestare - controlpolitie-1528636796.jpg

Articole recomandate

Polițiștii români și partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 648 de persoane, 72 de autovehicule, 26 de documente și patru certificate de înmatriculare ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen - SIS.

Potrivit unui comunicat al IGPR, în perioada 1 - 8 iunie, au fost localizate, pe teritoriul țării noastre, 351 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS, în urma schimbului suplimentar de informații prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională - Inspectoratul General al Poliției Române.

"Polițiștii români au pus în aplicare 18 mandate europene de arestare, au depistat 146 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și nouă persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen. De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 17 documente și au fost găsite 49 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spațiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare", se arată în comunicat.

Totodată, 297 de persoane căutate de autoritățile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informații prin intermediul Biroului SIRENE.

"Dintre acestea, 27 erau urmărite de Poliția Română, în baza unor mandate europene de arestare, alte 16 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar două erau semnalate dispărute de autoritățile române. Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 23 de autovehicule și nouă documente căutate de autoritățile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale", se mai arată în comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.2271 secunde