€ 4.7601
£ 5.4034
$ 4.2755

Mai multe ştiri online:

Controale în Constanța. Operatorii economici, amendați pentru o serie de nereguli

Ştire online publicată Joi, 09 Martie 2017. Autor: Sorin HULUBEI
În perioada 4-6 martie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța a derulat o serie de acțiuni inopinate de verificare la obiective de alimentație publică cu afluență de persoane. 


La aceste activități în teren, derulate cu precădere, pe timpul nopții, au fost angrenați, alături de inspectori de prevenire, echipaje ale poliției locale. Astfel, în acestă perioadă s-au executat controale la 11 operatori economici, unde au fost constatate 68 deficiențe. În urma acțiunilor de control preventive, au fost aplicate 60 sancțiuni contravenționale (47 avertismente și 13 amenzi), în cuantum de 21.500 lei.


Deficiențele constatate nu s-au încadrat în prevederile H.G. nr. 915/2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu. Principalele nereguli au constat în: instalații electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficiențe de ordin organizatoric la nivelul obiectivelor controlate, neîntreținerea instalațiilor de stingere a incendiilor, neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situațiilor de urgență, neafișarea/neactualizarea planurilor de evacuare în caz de incendiu și neorganizarea intervenției la locul de muncă.


De asemenea, s-au desfășurat sesiuni de informare a personalului cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență de la operatori economici, acțiuni de diseminare a informațiilor de natură preventivă cetățenilor. Având în vedere faptul că perioadele de weekend se caracterizează printr-un aflux mare de persoane care aleg să-și petreacă timpul liber în astfel de locații, pompierii recomandă administratorilor/proprietarilor acestor categorii de obiective, următoarele: 


- respectarea numărului maxim de utilizatori prevăzut de legislația in vigoare, pentru aceste categorii de construcții;


- solicitarea sprijinului pentru acordarea asistenței tehnice de specialitate în vederea întocmirii documentației necesare obținerii autorizației de securitate de incendiu;


- preocupare sporită pentru solicitarea acestui act administrativ care să ateste securitatea beneficiarilor.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7912 secunde