Controale de amploare pe litoral, soldate cu amenzi și produse distruse

199
Controale de amploare pe litoral, soldate cu amenzi și produse distruse - ansvsa-1564489699.jpg

Articole recomandate

Seria controalelor în unitățile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia – a continuat și în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat 272 de unități. 


Controalele au vizat: 179 de unități de alimentație publică, 7 pizzerii, 1 pensiune, 6 cantine, 6 cofetării/patiserii, 10 laboratoare de cofetărie/patiserie, 44 de magazine alimentare, 3 supermarket-uri, 7 tonete de înghețată, 5 depozite alimentare, 2 unități de produse congelate și 2 autoutilitare.


În urma acestor controale s-au constatat neconformități referitoare la:

 manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;

 comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar;

 ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării și valorificării, precum și comercializarea acestora neetichetate potrivit legislației în vigoare;

 condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;

 depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;

 nedemonstrarea trasabilității produselor alimetare;

 efectuarea transporturilor de produse de origine animală cu mijloace de transport neautorizate sanitar-veterinar.

Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, 56 de unități, respectiv 16 restaurante, 13 unități tip fast – food, 4 unități tip bufet, 4 magazine alimentare, 1 bar, 2 laboratoare cofetărie/patiserie, 2 braserii, 2 patiserii, 2 tonete înghețată, 1 rulotă, 6 depozite alimentare1 unitate produse congelate și 2 autoutilitare, au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 513.200 de lei. pr


În perioada mai sus menționată, au fost confiscate și retrase de la vânzare 211,5 kg de produse alimenrae și 30 de buc ouă improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.


Prin intermediul D.S.V.S.A. Constanța, A.N.S.V.S.A. pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie. 
 

Medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 supraveghează și verifică permanent unitățile aflate pe Litoralul românesc.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2122 secunde