Contrabandă cu peste 56.000 de țigarete în județul Constanța

Duminică, 04 Noiembrie 2012, 11:15
174
În urma unei acțiuni de prevenire și combatere a contrabandei cu țigări, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat două persoane care transportau țigarete netimbrate. 

P.F.A. în vârstă de 37 ani, transporta, vineri dimineață, cu o Dacie 11.400 de țigarete, unele având aplicate timbru de Republica Moldova și Ucraina, iar celelalte netimbrate. Țigările, cu o valoare de aproximativ 5.700 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, deoarece șoferul nu a putut prezenta vreun document de proveniență sau transport.

În aceeași zi, în jurul orelor 21, polițiștii de frontieră din Vama Veche au verificat, pe sensul de intrare în țară, un Audi A6, condus de o femeie, C.D.E., în vârstă de 21 ani.

În urma verificărilor, oamenii legii au descoperit, în interiorul mașinii, 44.800 de țigarete netimbrate, de proveniență duty-free. Cantitatea de țigări, evaluată la aproximativ 20.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, pentru că femeia nu a putut prezenta documente de proveniență. Polițiștii de frontieră au ridicat, în vederea indisponibilizării, și autoturismul Audi A6, evaluat la aproximativ 20.000 de lei, până la finalizarea cercetărilor.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și evaziune fiscală. 

Pagina a fost generata in 0.2273 secunde