€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

Contestația lui Radu Mazăre are termen peste câteva zile

Ştire online publicată Joi, 18 Ianuarie 2018. Autor: Sorin HULUBEI
Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a contestat mandatul de arestare emis de Curtea Supremă la data de 10 ianuarie. După ce a fugit în Madagascar, instanța supremă i-a înlocuit măsura controlului judiciar cu cea a arestului preventiv. 


Astfel, Radu Mazăre a contestat legalitatea măsurii dispuse de judecători. Contestația urmează a fi analizată, pe 22 ianuarie, tot la Înalta Curte, la Completul de cinci judecători. Mandatul de arestare pe numele lui Radu Mazăre a fost emis la solicitarea DNA, care în cererea trimisă instanței arată: „Constatările făcute de către organele de poliție dovedesc atât conduita generală, guvernată de rea-credință, a inculpatului în raport cu activitatea de supraveghere exercitată asupra sa, dar și riscul sustragerii acestuia de la răspundere penală prin părăsirea teritoriului țării (faptul că investigațiile efectuate de către organele de poliție au relevat că acesta se află în Republica Madagascar, prezentând relevanță sub acest aspect, al intenției sustragerii acestuia de la răspundere penală)”. 


Procurorii spun că există suficiente date care arată că Radu Mazăre „s-a ascuns în scopul de a se sustrage de la judecată” și, de asemenea, există un risc real și serios ca fostul primar să se sustragă de la răspunderea penală. 


„Acest risc trebuie apreciat inclusiv în raport cu notorietatea politică și anturajul inculpatului, alcătuit din numeroase persoane care au deținut funcții publice importante și care au fost sau sunt acuzați (ori condamnați) pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție”, mai afirmă procurorii, potrivit adevărul.ro.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8679 secunde