CONTAINER CU LEMNE, DESTINAT EXPORTULUI, VERIFICAT ÎN PORT

380
CONTAINER CU LEMNE, DESTINAT EXPORTULUI, VERIFICAT ÎN PORT - 4df4e45d2bb9440b9e5cebb7bf8c3d75-1623841032.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră, vameșii și comisarii Gărzii de Mediu au verificat, miercuri, 16 iunie, patru containere cu lemne. În interiorul containerelor au fost descoperiți bușteni, spun oamenii legii, deși în actele prezentate era menționat lemn prelucrat.

De menționat că firma exportatoare este din Prahova, aceeași care, în cursul săptămânii trecute, intenționa să expedieze șapte containere cu lemn în China; la exportul respectiv, în documente era menționată cherestea, dar oamenii legii spun că marfa părea să fie bușteni.

De data aceasta, containerele urmau să ajungă în Pakistan.

Începând de anul acesta, pentru o perioadă de zece ani, exportul de bușteni spre state din afara Uniunii Europene este interzis. Potrivit legislației adoptate în 2020 și intrate în vigoare de la începutul lui 2021, „se interzice exportul de buștean, cu sau fără coajă, sau lemn rotund, pentru o perioadă de zece ani în spațiul extracomunitar, începând cu data de 1 ianuarie 2021”. În schimb, exportul de cherestea este permis de lege. Cei surprinși că încalcă legislația privind exportul de masă lemnoasă riscă închisoare de la unul la trei ani sau amendă în valoare de 100.000 de lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2681 secunde