Container cu dispozitive agricole, înregistrate ca fiind deșeuri, descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea

169
Container cu dispozitive agricole, înregistrate ca fiind deșeuri, descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea - deseuri-1629965440.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, lucrători vamali și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au depistat un container ce conţinea piese și dispozitive agricole, cu un grad avansat de uzură, care urmau să fie importate de către o societate comercială din România care nu era autorizată să le valorifice.

Miercuri, 25 august, în urma unor activități informativ-operative desfăşurate, polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, au identificat în Portul Constanţa Sud Agigea un container încărcat, conform documentelor, cu tractoare şi utilaje agricole, care urmau să fie importate din Japonia de către o societate comercială de pe teritoriul României.

În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în container se aflau încărcate piese și dispozitive agricole cu un grad avansat de uzură, afectate de rugină. De asemenea, printre acestea au fost identificate și deșeuri periculoase, atașate motoarelor uzate, societatea comercială beneficiară nefiind autorizată pentru valorificarea acestora. Este vorba despre aproximativ 21 de tone de produse.

„În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii efectuării importului și returnarea la societatea exportatoare din Japonia, de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa. S-a întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea măsurilor in desfășurarea activității de transport deșeuri”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Coastă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8952 secunde